Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzondere foto’s: jagende wolf grijpt reekalf op de Veluwe

Door Natalie Polman 19 juni 2019

Fotografen Benny Pieters en Renée Storm van Leeuwen wisten niet wat ze zagen. Dinsdagmorgen 18 juni kregen zij plots een jagende wolf voor hun lens. Benny legde vast hoe de mannetjeswolf een reekalf greep.

Fotografen Benny Pieters uit Epe en Renée Storm van Leeuwen wilden dinsdagochtend vroeg herten en zwijnen fotograferen, maar tegen 7.00 uur dook plots een wolf op, die de twee niet opmerkte. Hij greep een reekalf en legde het beest vervolgens ergens neer om verder te jagen.

“Toen zag hij ons. Hij keek ons recht aan. Toen ging hij maar weg”, vertelt Benny Pieters aan Omroep Gelderland. “Heel bijzonder. We waren niet voorbereid om zoiets als dit te zien. Je weet niet in eerste instantie niet wat je ziet, maar begint daarna toch maar foto’s te maken.”

foto Benny Pieters
foto Benny Pieters

Meer foto’s kun je zien bij De Stentor.

Wolvenpaar

De foto’s zijn van ongeveer 200 meter afstand gemaakt en daarom ook niet allemaal even scherp, maar Wolven in Nederland is blij met de foto’s. Volgens dit platform, dat streeft naar ‘een conflictarm samenleven met wolven’, gaat het om de enige mannetjeswolf die er leeft op de Veluwe. Hij vormt een paar met een vrouwtje, bleek onlangs.

UPDATE 19-06-2019 15.36 uur: het wolvenpaar op heeft – op z’n minst – drie welpjes, getuige deze video.

wolvenstel

Video! Wolvenpaar op Veluwe heeft minstens drie welpjes

Jawel! Er lopen jonge wolvenwelpjes op de Veluwe. Het wolvenpaar dat over de noorderlijke Veluwe tre...
wolf

De wolf heeft zich permanent gevestigd op de Veluwe: dit moet je weten

Na anderhalve eeuw is de wolf definitief weer terug in Nederland. Niet één, niet twee, maar liefst d...

adv.