Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opheffingsuitverkoop: jeanswinkel De Hangar gaat ermee stoppen

Aangeboden door De Hangar Clothing 3 juli 2020

Na 26 jaar houden Theo van Middelkoop (65) en zoon Jerre van Middelkoop (39) het voor gezien in Apeldoorn. Kledingwinkel De Hangar gaat in het najaar de deuren sluiten, de opheffingsuitverkoop is begonnen.

Zesentwintig jaar geleden opent Theo denimwinkel De Hangar aan de Beekstraat. Met heren- en dameskleding van bijzondere en geliefde merken als Amsterdenim, Strellson, CP Company, Kuyichi en Lacoste zet Theo Apeldoorn op de kaart bij modeliefhebbers. Wat volgt: trouwe klanten uit het hele land, feestjes met de beroemde pulled pork van Theo, de opening van de tweede kledingwinkel De Kathedraal, veel vertrouwelijke gesprekken met vaste klanten en heel veel lol.

Enorm genoten

Het is met pijn in het hart dat de twee heren in 2020 de stekker eruit trekken. De achterliggende redenen? Een aaneenschakeling van opengebroken straten, lekkende gasleidingen voor de deur, kopzorgen, een jarenlange bouwput en eindeloze gesprekken met de gemeente. “Maar,” zegt Theo meteen, “we willen focussen op hoe leuk we het hebben gehad de afgelopen 26 jaar. We hebben dit altijd met heel veel passie gedaan en ik heb er enorm van genoten.”

Jerre is 13 jaar oud als zijn vader De Hangar opent. “Ik sta zelf net geen 20 jaar in de winkel. Maar ik heb het vanaf het begin meegemaakt. De pieken, de dalen. De Hangar is voor mij de samenwerking met mijn vader. Hoe vaak hebben we samen staan sparren om problemen op te lossen? En hoeveel mensen kunnen zo intensief samenwerken zonder ooit ruzie te krijgen?”

De Hangar
Foto: indebuurt.nl

Trouwe klanten

Wat uit de afgelopen 26 jaar de twee mannen het meest gaat bijblijven? In koor: “Onze vaste klanten.” Jerre: “Dat zijn mijn mooiste herinneringen, hoe trouw onze klanten zijn, hun verhalen. Die zouden we eigenlijk moeten bundelen. Ouders kwamen hier om een cadeau te kopen voor hun kind en zeiden ‘als er maar een De Hangar-verpakking omheen zit is het eigenlijk al goed’. Of ze lieten een foto zien van hun zoon of dochter, dan wisten we precies wat diegene wilde hebben.”

“Op onze hoogtijdagen stonden we hier met z’n tienen in de zaak te werken,” vertelt Theo. “De Hangar is echt een begrip geworden in het hele land, daar ben ik best wel trots op.”

Met tranen in de ogen

Het hakte er dan ook behoorlijk in toen de twee ondernemers het nieuws vorige week deelden met een handjevol vaste klanten. Met een klein groepje kwamen ze samen in de winkel om nog één keer van Theo’s kookkunsten te genieten. “Een volwassen man stond met tranen in zijn ogen toen hij het hoorde. Ik ben naar hem toegegaan en zei ‘ik weet dat het niet mag, maar ik ga je goddomme een knuffel geven’. Die verbinding met mensen gaan we echt missen.”

Opheffingsuitverkoop

Laat het aan Theo over om dit tijdperk af te sluiten op zijn manier. Op 26 september 2020 sluit hij de deuren van De Hangar definitief. Op de dag af 26 jaar na de opening op 26 september 1994. “Dat leek me een mooi moment. We gaan er gewoon een feestje van maken.”

Tot die tijd houdt De Hangar een grote opheffingsuitverkoop. Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen in de bijzondere mannen- en vrouwencollectie. Doe inspiratie op op de website, kom langs voor een praatje of bekijk de bijzondere vintage stukken uit ‘Theo’s museum‘ die de ondernemer de afgelopen jaren verzamelde.Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Hangar Clothing. Meer over De Hangar Clothing ontdekken?

De Hangar Clothing

kledingwinkels

Gesloten12:00 - 18:00

Beekstraat 6, Apeldoorn

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.