Nieuwe dienstregeling Syntus: dit zijn de belangrijkste wijzigingen

Door Anne Sophie Schotman 3 december 2018

Per zondag 9 december start de nieuwe dienstregeling van vervoerbedrijf Syntus. Ook voor reizigers in en rond Apeldoorn heeft dat enkele gevolgen. Geen paniek, het valt allemaal mee! Dit zijn de belangrijkste wijzigingen die je moet weten.

Nieuwe tijden

De vertrouwde aankomst- en vertrektijden kennen geen al te grote verschuivingen. De nieuwe tijden zullen hoogstens enkele minuten verschillen.

De nieuwe tijden zijn via de app 9292 te vinden, via de reisplanner van Syntus Gelderland te bekijken en worden ook op de borden bij de haltes zelf aangebracht. En, goed om te weten: er komen geen haltes te vervallen.

Lijn 4 – extra rit

Voor de vroege vogels: Op lijn 4 tussen het station en De Maten kun je voortaan een extra vroege rit pakken. Je komt dan om 6:06 op het station aan.

Lijn 10 – minder vaak

Lijn 10 tussen het station en Kerschoten rijdt vanaf 9 december elke 20 minuten in plaats van ieder kwartier.

Lijn 11 – grotere bus

Goed nieuws, om de capaciteit van lijn 11 tussen het station en Stadhoudersmolen te verhogen rijdt er binnenkort een grotere bus. Een andere verandering op deze lijn is dat de bus op het hele uur doorrijdt naar Stadhoudersmolen/Lage Brink en elk half uur eindigt bij halte Erasmusstraat.

Lijn 14 – vaker in de vakanties

Goed voor de vakantiepret: lijn 14 tussen het station en Malkenschoten gaat in de vakanties elk half uur rijden.

Streeklijnen rond Apeldoorn

Ook in de dienstregeling van het streekvervoer worden kleine veranderingen doorgevoerd. Zo vervalt er een rit vanuit Arnhem en komt er een lijn naar Barneveld bij. Je vindt alle nieuwe tijden hier, op de website van Syntus Gelderland.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.