Nieuwe Apeldoornse borrel Maakbaar viert lokale helden

Door Anne Sophie Schotman 18 november 2017

Vrijdagavond 24 november vindt in Schenkers de eerste editie van Maakbaar plaats, de nieuwe borrel voor Apeldoornse makers en denkers. Wij spraken initiatiefnemer Matt van Maastricht over het idee achter de borrel. 

Lokale helden

Apeldoorners Pim Heijink, Leroy Filon, Robbie Stouten, Matt van Maastricht en Roy Holtman vonden het tijd voor een écht gave Apeldoornse borrel, staken hun creatieve breinen bij elkaar en bedachten Maakbaar.

“Maakbaar is bedoeld,” vertelt Matt “voor iedereen die iets met creativiteit heeft. We nodigen elke editie een andere creatieve lokale held uit die vertelt hoe hij of zij werkt en dit werk ook kan laten zien. Dit kan iemand zijn die muziek maakt, of posters, of krijtborden. Het maakt niet uit, als er maar creativiteit aan vooraf ging. En daarna bouwen we een feestje.”

On-Apeldoorns

Het moet een borrel worden die een paar keer per jaar op verschillende locaties in Apeldoorn terugkeert. “Deze eerste editie vindt plaats in Schenkers, maar wie weet houden we het volgende keer onder een viaduct of op een rooftop.”

‘We nodigen elke editie een andere creatieve lokale held uit’

En als een rooftop-feestje je al enigzins on-Apeldoorns in de oren klinkt: “We worden gesponsord door Vedett en de dj – Redbeard – komt van buitenaf; het wordt echt een on-Apeldoorns mooi feest.”

Eerste editie: Roy Holtman

Tijdens de eerste editie van Maakbaar op 24 november deelt Roy Holtman hoe zijn hardnekkige gewoonte om niks af te maken omsloeg toen hij een talent bleek te hebben voor het ombouwen van verrotte motors. Hij neemt ter illustratie een aantal motors mee.

“De eerste editie is gratis,” zegt Matt. “Er is Lemonaid voor iedereen, er zijn welkomstdrankjes en je kunt de hele avond prijzen winnen. Kom wel op tijd, want vol is vol!” Lees hier meer!

Wil jij een indebuurt HOTSPOT Alert?

Wil jij een melding als we schrijven over toffe nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn?


Je ontvangt alleen een mailtje als wij een nieuw artikel in de categorie "Nieuw in Apeldoorn" publiceren.

Schenkers koffiebars

nu gesloten12:00 - 17:00

Van Kinsbergenstraat 8

Bekijk meer: koffiebars
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie