Nieuws voor de Apeldoornse doe-het-zelver: de Stucgigant is open

Aangeboden door Stucgigant 7 februari 2019

Apeldoorn is een nieuw paradijs voor vakmensen en doe-het-zelvers rijker: de Stucgigant opende zaterdag 2 februari zijn deuren aan de Ketelboetershoek 50. Wij namen een kijkje. 

Familiebedrijf

De Stucgigant is het bedrijf van Vanessa van den Brand (46) en haar vader Gottfried (72) Visher. Met respectievelijk 24 en 48 (!) jaar ervaring in het stucadoorsvak zetten de twee een nieuwe zaak neer waar kennis én materialen centraal staan. Daardoor kunnen zowel vakmensen als doe-het-zelvers die hun eerste huis gaan verbouwen terecht voor advies en gereedschap.

“Mijn ouders hadden vroeger altijd een stukadoorsvakhandel,” vertelt Vanessa. “Dus ik wist eigenlijk niet beter. Voor en na school was ik áltijd op de zaak. Het zit gewoon in mijn bloed.” Het was dan ook snel duidelijk wat Vanessa zelf later zou worden. Lachend: “Tijdens de stucadooropleiding was ik een van de weinige vrouwen. Ik moest me altijd omkleden op de toilet, want er was toen nog geen aparte ruimte.”

Foto's: indebuurt.nl

Lief en leed

Met een ondernemende geest en jaren ervaring in de branche staat ze in haar eigen winkel nu precies op de goede plek. “Het omgaan met klanten maakt dit voor mij zo bijzonder. We hebben mensen die hier drie keer per dag langskomen. Je deelt lief en leed omdat je elkaar kent. Na een tijdje weet je precies wat iemand nodig heeft voor zijn projecten.”

“Dat is belangrijk bij ons,” zegt Gottfried. “Het kennen van je klanten. Dat, en goede koffie. Die van ons komt van een branderij uit de Achterhoek die de bonen vers brandt. Koffie is heel belangrijk!”

Foto's: indebuurt.nl

Twee bedrijven in één

Handig is dat de man van Vanessa, Arno van den Brand (45), twee jaar geleden de Apeldoornse Houthandel oprichtte. Sinds afgelopen zaterdag vind je de Stucgigant én de Apeldoornse Houthandel onder één dak.

In de winkel kun je terecht voor onder andere muurverf, werkkleding, gereedschappen, ornamenten en bevestigingsmaterialen. De twee bedrijven hebben daarnaast samen een drive-through loods met hout en cement, mortels, gips, betonplaten en meer. In de werkplaats kunnen producten op maat gemaakt worden, terwijl Arno in de verfkamer de perfecte muur- of plafondverf voor je mengt.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stucgigant. Meer over Stucgigant ontdekken?

Stucgigant bouwmarkten

Nu gesloten07:00 - 17:00

Ketelboetershoek 50, Apeldoorn

Bekijk meer:bouwmarkten
  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.