Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw! Pokébowlrestaurant Poké Poké is open en wij namen een kijkje

Door Anne Sophie Schotman 18 juli 2019

De smakelijke Van Kinsbergenstraat is weer een bijzonder restaurant rijker. Maandag 15 juli opende pokébowlrestaurant Poké Poké voor het eerst zijn deuren. Wij gingen langs en mochten gelijk van de kaart proeven! 

Poké Poké

Broers Mohamed (29) en Ahmed (23) Fahiq zijn de twee enthousiaste ondernemers achter Poké Poké. Beide geen onbekenden in de horeca, want het naastgelegen loungecafé Cloud9 is ook van de heren.

Ondernemen zit de broers in het bloed, lijkt het, want toen de poké bowl-hype eindelijk Apeldoorn bereikte waren beide mannen meteen enthousiast. “Als je geen zin hebt om te koken,” zegt Ahmed, terwijl hij in de open keuken een verse zalm ontgraat, “ga je eten bestellen. Maar er zijn gewoon niet zoveel gezonde opties.” Het idee van Poké Poké was geboren.

Foto's: indebuurt.nl

In eerste instantie wilden de broers een poké bowl afhaal- en bezorglocatie opzetten. Maar toen het pand aan de Van Kinsbergenstraat 11 vrij kwam gooiden ze de plannen om. Mohamed: “Er moest heel veel aan het pand gebeuren, maar nu hebben we een mooie plek waar mensen kunnen afhalen én zitten. Ik denk dat we een goede aanvulling op het proefstraatje zijn. Over een tijdje gaan we ook bezorgen, maar we willen er eerst goed inkomen. De kwaliteit van ons eten is het belangrijkst.”

“Ik wil er wel mijn eigen twist aan geven.”

Menukaart

Dus kom binnen, bekijk de opties en neem plaats aan een van de tafeltjes binnen of op het terras. Maak een praatje met Mohamed terwijl Ahmed, die jaren in een sushirestaurant heeft gewerkt, je gerecht vakkundig bereidt. Voor je het weet staat er een oogstrelend opgemaakte kom voor je. Tot de rand gevuld met glimmend verse zalmblokjes, mais, edamame, rijst, wortel, viskuit en komkommer, afgewerkt met zwarte sesamzaadjes, cashewnoten, lemongrassdressing én een eetbare bloem: “Want ik wil er wel mijn eigen twist aan geven.” Een kleurrijke smaaksensatie! En een flinke maaltijd, maar geloof ons, die gaat helemaal op.

Foto's: indebuurt.nl

Op de kaart staan vier signature poké bowls, met zalm, tonijn, kip en een vegetarische versie met zoete aardappel. Of stel je eigen bowl samen en kies uit rijst of quinoa, aangevuld met proteïnen, mix-ins, dressing en extra toppings.

Naast poké bowls, van oorsprong een klassiek Hawaïaans gerecht, vind je op de menukaart uramaki (sushi rolls) en sashimi. Helemaal geen gekke combinatie, gezien Ahmeds ervaring in een Japans restaurant. Aanrader: probeer net als wij eens de poké roll, met onder meer tempura ebi (nog warm als het je tafel bereikt!), zalm, avocado, mayo en gebakken uitjes.

Open

Poké Poké is vanaf nu zeven dagen in de week geopend van 14.00 tot 22.00 uur. “Straks gaan we wel een dag minder open, maar we gaan eerst kijken hoe het loopt.”

Lees ook: 

street jump

Trampolinehal Street Jump en VR Arcade is open en zo ziet het eruit!

Apeldoorn is een stoer indoor trampolinepark rijker. Samen met de kinderen van de eigenaren, Diederi...
Wiens Hoenderloo

Restaurant Wiens in Hoenderloo heeft nieuwe eigenaar en nieuw concept

Restaurant Wiens in Hoenderloo wordt overgenomen door Dave Wienk. Wieneke Boon draagt het onlangs ge...
fietsroute Stad & Natuur

Nieuwe fietsroute Stad & Natuur: in 15 kilometer naar de Veluwe ♥

Wist je dat je met een klein uurtje fietsen vanaf Apeldoorn midden in het machtig mooie Nationaal Pa...

Meer over Poké Poké ontdekken?

Poké Poké

Gesloten14:00 - 22:00

Van Kinsbergenstraat 11, Apeldoorn

  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.