Nieuw indebuurt van Apeldoorn: Restaurant De Veluwe in Hoenderloo

Door Natalie Polman 7 februari 2019

Hoenderloo heeft er een nieuw restaurant bij! Daar waar eetcafé De Zaak begin november de deuren sloot, is Restaurant De Veluwe.

Ondernemers en broers Maik (27) en Jeffrey (26) van Buren bestieren het nieuwe restaurant aan de Krimweg in Hoenderloo, dat in het pand zit van het vroegere eetcafé De Zaak. Afgelopen weekend op 2 februari opende De Veluwe officieel de deuren.

Seizoensgebonden

“Wij hebben in tegenstelling tot De Zaak geen schnitzels op de kaart staan, maar net wat andere gerechten en werken altijd met verse en seizoensgebonden producten”, aldus Maik. “Mijn broertje was voorheen chef-kok bij De Krim hier in Hoenderloo en diverse vaste gasten van dat restaurant zijn hier al een hapje komen eten.”

tekst gaat door onder de foto’s

Foto's: Restaurant De Veluwe

Naast dineren kun je ook borrelen en lunchen bij het nieuwe restaurant, dat van woensdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur geopend is. “De kroegfunctie van De Zaak was aanzienlijk en daarom zijn we voor de mensen die er regelmatig borrelden op vrijdag- en zaterdagavond tot middernacht open.” De bar is dan ook gebleven, net als de stoelen en tafels.

IJs van Co

Verder is de boel flink verbouwd. “Onze bedoeling was de Veluwe naar binnen te halen. We hebben natuurlijke tinten gebruikt en hebben de Hoenderlose fotograaf Henri van Vliet gevraagd zijn foto’s te gebruiken; van een hert en het bos.”

‘Onze bedoeling was de Veluwe naar binnen te halen’

Werpen we een blik op de menukaart, dan zien we gerechten als varkenswang en steak tartaar, burgers, diverse salades en soepen en Hoenderlose hoedjes en hee, een Hoenderlose beroemdheid: IJs van Co tussen de desserts. “We proberen zoveel mogelijk Hoenderlose ondernemers bij ons te betrekken”, aldus Maik.

Openingsmenu

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het nieuwe restaurant, kan nog tot en met 17 februari gebruik maken van de speciale openingsactie: een driegangenkeuzemenu voor €25. Zie het openingsmenu hier.Meer over Restaurant De Veluwe ontdekken?

Restaurant De Veluwe

restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Krimweg 28, Hoenderloo

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.