Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marokkaanse woonwinkel Artizana is open en zo ziet het eruit

Door Natalie Polman 19 maart 2018

Liefhebbers van Marokkaanse meubels en woonaccessoires kunnen hun hart ophalen: de nieuwe woonwinkel Artizana is geopend.

Uit Marokko

Het duurde iets langer dan gepland, geduld wordt rijkelijk beloond: de prachtige woonwinkel van Artizana , in het voormalige pand van Tempelman aan de Hoofdstraat, is open. Een winkel waar je terecht kunt voor een volledig Marokkaans interieur als je wilt. “We hebben alles; van meubels tot tegels, deuren, tapijten, ramen en lampen”, zegt eigenaar Marco Jutte.

Hij koopt al ruim twintig jaar authentiek Marokkaanse meubels in. “Ik reis vaak af naar Marokko en woon er ook gedeeltelijk. Regelmatig vind ik deuren of tegels of lantaarns in oude gebouwen. Deze lantaarn bijvoorbeeld, komt uit de jaren 60, moet je voelen hoe zwaar hij is.” De tegels, deuren en het houtsnijwerk in de winkel zette hij grotendeels eigenhandig in. “Deze tegels”, wijst hij in de keuken, “heb ik gevonden, verzameld, schoongemaakt en hier weer aangebracht. Dit formaat wordt nu niet meer geproduceerd”, vertelt Marco, om even aan te geven hoe bijzonder de tegels zijn.

artizana
foto Indebuurt

Restaurant

Marco opende een aantal jaar geleden woonwinkel Kenza’s Oase in Scheveningen. Artizana komt daar nu dus bij. Een plek waar je niet alleen een Marokkaans interieur bijeen kunt sprokkelen, maar binnenkort ook Marokkaans kunt eten. “We beginnen klein met Marokkaanse soep met brood en muntthee en breiden later uit naar een heus specialiteitenrestaurant”, zegt Marco.

‘We hebben alles; van meubels tot tegels, deuren, tapijten, ramen en lampen’

Alles, maar dan ook alles wat je ziet in de winkel van Artizana kun je kopen. “Ook de tafel waar je aan eet of het kopje waar je uit drinkt of het bord waar je van eet. En wil je meerdere exemplaren van een product; geen probleem, dan moet je even wachten terwijl we het uit ons depot in Lieren halen”, zegt Marco. Samen met compagnon Melie hoopt hij met Artizana veel mensen blij te maken. “Zoiets als dit had deze regio nog niet”, zegt Melie.

Henna

Over een paar weken kun je ook henna kunstwerkjes op je handen laten zetten en uiteindelijk je bruiloftsfeest vieren bij Artizana. “We hebben een oude Citroën 15-Six die mensen inclusief chauffeur kunnen huren als trouwauto. Na de plechtigheid kunnen bruiloftsgasten dan hier eten en feestvieren”, aldus Melie.

En zó ziet het eruit:

foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt
foto Indebuurt

Meer over Artizana ontdekken?

Artizana woonwinkels

Geopend10:00 - 21:00

Hoofdstraat 25, Apeldoorn

Bekijk meer:woonwinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.