Karlijn en Wilma van Dessous Lingerie: ‘Een bh kan echt een sieraad zijn’

Door Anne Sophie Schotman 21 september 2018
Karlijn en Wilma van Dessous Lingerie. foto indebuurt

Wilma de Bruin (57) en haar dochter Karlijn Molenbroek (26) zijn voor veel Apeldoorners de vertrouwde gezichten van Dessous Lingerie. De lingeriewinkel in de Korenstraat kreeg een stevige make-over en opende vandaag, vrijdag 21 september 2018, opnieuw de deuren. Wij gingen langs voor een kijkje.

Al 35 jaar

Er zullen weinig Apeldoornse vrouwen zijn die Dessous Lingerie en eigenaar Wilma niet kennen. De lingeriewinkel zit namelijk al 35 jaar lang in de Korenstraat in het centrum van Apeldoorn.

“Ik werkte vroeger bij Oxener,” vertelt Wilma, “en wilde eigenlijk iets voor mezelf beginnen. Mijn vader zei ‘ik weet wel een pandje dat te huur staat’, maar wat moest ik verkopen? Schoenen en kleding had je genoeg in Apeldoorn, lingerie nog niet zoveel. En ik had al vaker vakantiewerk gedaan in een lingeriewinkel, dus dat werd het. Ik ben nog steeds erg blij dat ik die keuze heb gemaakt!”

Tóch een familiezaak

Tegen de tijd dat dochter Karlijn op de zaterdagen een handje komt helpen in de winkel is Dessous uitgegroeid tot een geliefde winkel in Apeldoorn. “Toen ik begon als zaterdaghulp was ik helemaal niet van plan hier ooit fulltime aan de slag te gaan,” biecht Karlijn op. “Iedereen zei ‘je bent er zo geschikt voor’, maar ik wilde verder in het toerisme.”

Maar een ski-ongeluk van Wilma veranderde de situatie. “Ik heb een half jaar fulltime de winkel van mijn moeder overgenomen en toen bleek ik er veel meer gevoel en plezier in te hebben dan ik eigenlijk dacht.”

Dan, lachend: “Na dat half jaar zei ik tegen mijn moeder dat ze niet meer terug hoefde te komen. Sindsdien ben ik ook fulltime met Dessous bezig.” Met een team van vijf toegewijde medewerkers met de meest uiteenlopende leeftijden (19 tot 63 jaar) bedienen zij tegenwoordig vrouwen uit heel het land.

Pasvorm voor iedereen

“Wat dit werk zo leuk maakt is dat we zóveel vaste klanten hebben. Sommige klanten komen hier al decennia lang,” zegt Wilma. “We krijgen zoveel waardering van onze klanten.

Toen we bijvoorbeeld de nieuwsbrief verstuurden dat we gingen verbouwen, stroomden de reacties binnen. Dat is zo leuk om te zien. Wij zijn betrokken bij onze klanten, maar andersom zijn zij het ook bij ons.”

‘Een bh is niet meer een noodzakelijk product dat je nou eenmaal moet hebben’

Die waardering komt volgens de twee vrouwen vooral door hun eerlijke benadering. Karlijn: “We hebben veel aandacht voor de klant en willen dat iemand iets koopt wat qua pasvorm het mooiste staat, zonder naar het merk te kijken.

Onze producten hangen daarom op kleur, niet op merk. We hebben bovendien voorgevormde bh’s van maat A tot en met G en niet-voorgevormde bh’s tot maat J. Dus iedereen kan hier terecht.”

Lingerie als sieraad

Wilma: “Ik merk dat bij het kopen van lingerie de nadruk meer is gaan liggen op de beleving en op mode. Een bh is niet meer een noodzakelijk product dat je nou eenmaal moet hebben.”

“Een bh kan echt een sieraad zijn,” stemt Karlijn in. “Het hoeft niet meer alleen maar praktisch en zwart, wit of huidkleurig te zijn. Als je een off-shoulder top draagt bijvoorbeeld mag een mooi kanten bandje gewoon gezien worden.”

De vernieuwde winkel van Dessous Lingerie

“Er zijn ook steeds meer jonge meiden met zware borsten en een smalle omvang,” merkt Wilma. “Die willen ook gewoon een mooie bh dragen. Daarom hebben we een erg groot aanbod.

En ja, we bieden kwaliteit, dus daar betaal je ook voor. Maar onze klanten zien dat als een goede investering. Er komen mensen twee of drie keer per jaar uit heel Nederland hierheen om een nieuw setje te kopen.”

Vernieuwde zaak

“Ik werk hier nu bijna vijf jaar fulltime,” zegt Karlijn, “en ik ben drie jaar geleden officieel mede-eigenaar geworden. Dit leek ons een goed moment voor een nieuwe, frisse look. Zo kan ik onze winkel ook iets meer eigen maken.”

De grootste veranderingen zijn te zien in de nieuwe gevel, de frisse, strakke muren en het mooie tapijt onder de ruimere kleedkamers.

Vrijdag 21 september opent Dessous haar pas geverfde deuren opnieuw. Vrijdag en zaterdag ben je van harte welkom om een stukje taart te komen eten en te proosten op de vernieuwde winkel. Wie er snel bij is krijgt een goodiebag mee naar huis!

Heb je de opening gemist? In de eerste week van oktober valt in heel Apeldoorn het Dessous-tientje – een kortingsbon – in de brievenbus.


Meer over Dessous Lingerie ontdekken?

Dessous Lingerie kledingwinkels

Nu gesloten09:30 - 20:00

Korenstraat 118, Apeldoorn

Bekijk meer:kledingwinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.