Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

JA! Stadsstrand Soap gaat open en zó ziet het eruit

Door Natalie Polman 27 juni 2018

Het is eindelijk zover: vanaf morgen donderdag 28 juni gaat Stadsstrand Soap dan écht open. Wij nemen vast een kijkje – en wanen ons aan zee.

Toen we ruim een jaar geleden het grootse nieuws aankondigden dat Apeldoorn een eigen stadsstrand zou krijgen, stuiterden jullie van enthousiasme.

Nu is het dan eindelijk zover: Stadsstrand Soap gaat open – en je kunt er straks het hele jaar terecht om even helemaal te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek van het leven.

Soap

Soap is een verwijzing naar het verleden van de locatie, het voormalige Zwitsalterrein. “Zeep klinkt alleen niet zo, dus werd het Soap”, vertelt Alger van Veldhuizen (45), één van de twee eigenaren en ook al eigenaar van het Stadscafé, Het Nieuws van Apeldoorn en Firma Van Veldhuizen. Samen met andere eigenaar Bert Heijink (58), liep hij al drie jaar rond met het plan een strandtent te openen.

“We keken in eerste instantie serieus naar bijvoorbeeld Zandvoort, maar daar kom je moeilijk tussen”, zegt Heijink. “Toen de gemeente onze dromen opving, hebben ze ons deze locatie aan de Zwitsal aangeboden”, zegt Heijink, die zelf op het strand van Nieuw-Zeeland heeft gewoond.

Tijdens de Keuken Karavaan 2018 was Soap al een paar middagen proefdraaien. foto indebuurt

Zeecontainers

Omdat de locatie een industrieel karakter heeft, wilde de gemeente dat de nieuwe strandtent, daar tussen zou passen. Heijink liet zich inspireren door hotspots als Pllek en BRET in Amsterdam en zag in Berlijn een paviljoen van Tommy Hilfiger, opgebouwd uit zeecontainers. Dat moest het ook worden voor Soap.

En dus werden 24 zeecontainers aangesleept – en er komen nog zeven bij. Soap is dus nog niet helemáál af: er komen nog enkele dakterrassen die zowel vanbinnen als buiten via trappen toegankelijk worden.

Beachbar
Blik vanaf 1e etage.
1e etage

Robuust

Maar het belangrijkste: Soap gaat eindelijk open. Een robuuste strandtent, niet alleen omdat hij is opgebouwd uit containers. “Niets is nieuw, niets is gelikt. Alles komt van Marktplaats, ik heb er zeven maanden gewoond”, merkt Heijink op.

Op de kaart staan onder meer (vega)burgers, fish ’n chips en kindermenu’s, maar ook ontbijtjes en lunch. In de avond zak je weg in een strandstoel met een gin-tonic, speciaalbier of cocktail. En als het zo uitkomt, zal je stukje vlees worden gebraden op één van de twee grote barbecues die Soap in zijn bezit heeft.

Restaurant - mét open haard

Vissersdecoratie

Binnen zijn een restaurant (60 tot 80 zitplaatsen) met grote bar en open haard. Ook vind je er een aparte ruimte met beachbar (30 tot 40 zitplaatsen), waar de vissersdecoratie je tegemoet straalt. Om het pand heen zijn zo’n tweehonderd tot 250 zitplaatsen, met elk weer een ander uitzicht. De bovenverdieping zal over enkele weken ook officieel opengaan – en alle ruimtes zijn af te huren.

Kinderen kunnen zich uitleven op het strand, waar je ook kunt neerploffen in één van de schommelstoelen. En, goed nieuws voor invaliden: Soap is rolstoel-toegankelijk en heeft dus ook een invalidentoilet.

O ja, je kunt er ook trouwen – het strand is per 28 juni 2018 een officiële trouwlocatie.

Soap Apeldoorn zal van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 00.00 geopend zijn.


Meer over Soap Apeldoorn ontdekken?

Soap Apeldoorn cocktailbars

Geopend10:00 - 00:00

Vlijtseweg, Apeldoorn

Bekijk meer:cocktailbars
  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.