Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het nieuwe Van der Valk Hotel Apeldoorn is open – wij mochten binnenkijken

Door Natalie Polman 12 maart 2018

Van der Valk Hotel Apeldoorn aan de A50 is geopend – Indebuurt Apeldoorn kreeg een rondleiding in het gloednieuwe gebouw.

Natuurlijke invloeden

van der valk hotel apeldoorn
foto Britte van Erven / indebuurt

Het nieuwe hotel is opvallend licht en modern maar tegelijkertijd warm en knus. De receptie en bars zijn gemaakt van kleurrijke marmersoorten en overal is het onderwerp natuur subtiel doorgevoerd. Mosgroen, beige en chocoladebruin zijn veelgebruikte tinten en met onder meer materialen, prints en stoelbekleding wordt met een knipoog verwezen naar flora en fauna.

Zo zien we een poef van ‘slangenleder’, stoelen met ‘visschubben’ en tafeltjes die doen denken aan boomstronken. Goudgele koi-karpers prijken op de vloerbedekking in het restaurant en verspreid door het hotel hangen lampenkappen van bamboe.

Overal wordt met een knipoog verwezen naar flora en fauna

Ook leuk: de veertien multifunctionele ruimtes en -zalen – die overigens de namen van omliggende dorpen als Loenen, Lieren en Beekbergen dragen – hebben namelijk reusachtige fotowanden met beeltenissen van herten op de Veluwe erop.

“We hebben ook zogenaamde ECO kamers; alles – van het bedlinnen en zeep tot de handdoeken, koffie en thee – zijn ecologisch verantwoord. Ook kun je je afval gescheiden wegwerpen”, vertelt Elja Damming ons namens het hotel. “Dat past ook helemaal bij de huidige tijdsgeest en de omgeving.”

van der valk hotel apeldoorn
foto Britte van Erven / indebuurt

Generale repetitie

Twee weken geleden beleefde het nieuwe hotel zijn generale repetitie. Het hotel verwelkomde toen 120 gasten – sporters en staff – wegens het WK Baanwielrennen in Omnisport. “Toen hebben we allemaal goed kunnen oefenen voor de echte opening”, zegt Elja.

De echte opening vond vorige week woensdag 7 maart plaats. “Het weekend erop was de helft van de kamers al bezet en vele omwonenden vonden hun weg naar de bar en het restaurant” zegt Elja met een trotse glimlach.

In totaal telt het hotel 151 kamers – waaronder ook drie- en vierpersoonskamers – met of zonder terras of balkon. Alle kamers hebben gescheiden toiletten, regendouches (de vierpersoonskamer maar liefst twee), een vrijstaand bad, laptopkluis en minibar. “Later in het jaar zullen ook de hotelsuites beschikbaar komen”.

van der valk hotel apeldoorn
foto Britte van Erven / indebuurt

Zwembad en sauna’s

Helaas is het wellness-gedeelte, bestaande uit een zwembad en sauna’s en fitnesscenter nog niet geopend. “Dat hopen we eind april, begin mei te kunnen doen”, aldus Elja. Ook het Live Cooking buffet, een onderdeel waar Van der Valk om bekend staat, is nog in aanbouw. “We weten nog niet precies wanneer dat klaar is. Maar de eerste reserveringen voor de kerst zijn al binnen, dan is het zeker klaar”, lacht Elja.

En zo ziet het Van der Valk Hotel Apeldoorn er vanbinnen uit:

Cappuccino's in het restaurant. foto Britte van Erven / indebuurt
Trap naar de multifunctionele ruimtes. foto Britte van Erven / indebuurt
De receptie. foto Britte van Erven / indebuurt
De items in de vitrines zijn te koop. foto Britte van Erven / indebuurt
Lobby. foto Britte van Erven / indebuurt
De barruimte. foto Britte van Erven / indebuurt
Drankentoren bij de bar. foto Britte van Erven / indebuurt
foto Britte van Erven / indebuurt
De comfortkamer. foto Britte van Erven / indebuurt
Hippe printjes. foto Britte van Erven / indebuurt
Badkamer. foto Britte van Erven / indebuurt
Ontbijtbuffet. foto Britte van Erven / indebuurt
Ontbijtbuffet. foto Britte van Erven / indebuurt
Restaurant. foto Britte van Erven / indebuurt
Bar in het restaurant. foto Britte van Erven / indebuurt
Koikarpers op de vloer. foto Britte van Erven / indebuurt
Rechts de deur naar de wijnruimte. foto Britte van Erven / indebuurt

 


Meer over Valk Hotel Apeldoorn ontdekken?

Valk Hotel Apeldoorn hotels

GeopendHele dag

Landgoedlaan 26, Apeldoorn

Bekijk meer:hotels
  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.