Marcia opende The Green Shop: ‘Het juiste advies maakt het verschil in deze branche’
Begin dit jaar opende Marcia van Rhedenburg (47) haar eigen zaak: Natuurdrogist The Green Shop. Je kunt bij haar en…
Na negen jaar in Deventer was de befaamde kebabzaak Ayf Kebap toe aan uitbreiding. Onlangs opende de zaak in winkelcentrum Hart van Zuid in Apeldoorn. Wij gingen de sfeer proeven!
De Volkskrant noemde de kebab van Ayf de ‘Porsche onder de kebabs‘. Sinds kort hoeven Apeldoorners de stad niet meer uit voor de befaamde kebab: de zaak van Adnan Sesli (de voorletters van hemzelf, zijn vrouw en kinderen samen vormen samen de bedrijfsnaam) opende onlangs in winkelcentrum Hart van Zuid, in het voormalige pand van snoepwinkel Smikkelland.
Wat maakt de kebab van Ayf zo bijzonder? Nou, hij wordt bereid op een echte houtskoolgrill, vertelt manager Mustafa Aygun. “Deze heeft Adnan speciaal laten bouwen in Duitsland.” Naast ‘standaard’ kebabspiezen (“Lamsgehakt met chilipeper, de klassieke kebap”), kun je er spiezen met onder meer massief lamsvlees, kippenlever, kipvleugels en kipdijfilet kopen. “Die loop heel goed”, weet Mustafa. En dan is er nog de door Adnan zelfbedachte variant, met lams- en kipgehakt, knoflook en paprika. De keukenheren trekken een deksel open. “Kijk, dit is onze Turkse rijst”, wijst hij naar de dikke lange korrels. “Dat bruine is vermicelli.”
Na een incident met een steen en een molotovcocktail in de eerste week na opening hoopt Ayf nu een mooie toekomst tegemoet te gaan in Apeldoorn, waarbij je ‘na corona’ je bestelling ook in de zaak kunt nuttigen, zo is de bedoeling. Vooralsnog kun je alleen afhalen. Mustafa: “Apeldoorners weten ons al goed te vinden.”
In onze gids
Populaire rubrieken