Nacht van Apeldoorn krijgt dit jaar een wielerronde!

Door Natalie Polman 15 april 2019

Jawel, de Nacht van Apeldoorn vindt ook dit jaar weer plaats! Maar wist je dat ‘de Nacht’ ooit begon wegens een wielerronde? Die komt in 2019 terug!

De Nacht van Apeldoorn ontstond in de jaren 80 als evenement rondom een professionele wielerronde door Apeldoorn, met helden als Gerry Knetemann en Joop Zoetemelk. Na deze profronde werden nog vijf amateurkoersen gehouden, halverwege de jaren 90 voor het laatst.

Giro

In 2016 kwam de Nacht van Apeldoorn terug, want toen was de start van de Italiaanse wielerronde Giro d’Italia in Apeldoorn. Sinds dat jaar is ‘de Nacht’ weer elk jaar georganiseerd, alleen wel weer zonder wielerronde.

Nu is ‘ie dan terug. Op vrijdag 31 mei tussen 17.00 en 20.00 uur rijden de oude profs van toen hun ronden door het centrumparcours én er is een officiële dameswedstrijd. De start en finish liggen naast het Leienplein.

Feestnacht

Zo vormt de wielerkoers – gesponsord door Merida – de aftrap voor een bruisende feestnacht. Het verdere programma van de Nacht van Apeldoorn maken we later bekend!

adv.