Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leger des Heils deelt gratis donuts uit in Apeldoorn, hier scoor je er eentje

Door Carin Van der Meij 29 juni 2020

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantastisch nieuws. Komende woensdag – 1 juli – deelt het Leger des Heils gratis donuts uit. 

Loopt het water je al in de mond? Zorg dan dat je woensdag om 9.30 uur bij ontmoetingsplek De Verbinding aan het Hofveld 21-23 bent. Daar worden tot 14.30 uur gratis donuts uitgedeeld. Let wel: op is echt op!

Leger des Heils Hofveld
Iedereen is welkom bij ontmoetingsplek De Verbinding aan het Hofveld 21-23. Foto: Leger des Heils

Waarom donuts?

Wat veel mensen niet weten is dat deze lekkernij bekend is geworden dankzij het Leger des Heils. Voor het ontstaan van de donut moeten we terug naar het jaar 1917 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. Een jonge heilsoldate van het Leger des Heils overhandigde aan het front een donut aan een infanteriesoldaat die enorme heimwee had. Sinds die tijd staat de donut symbool voor de onpartijdige zorg van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag

Vandaag de dag deelt de organisatie nog steeds regelmatig donuts uit. Vooral in Amerika, waar deze zoetigheid groot is geworden. Het land viert op de eerste vrijdag van juni altijd ‘Nationale Donutdag’ en de Amerikaanse Leger des Heils deelt dan gratis donuts uit.

In Nederland wilde het Leger des Heils ook meedoen aan deze actie, alleen is dit door de coronamaatregelen verplaatst naar 1 juli. Vanaf dan mogen de buurthuiskamers weer open en kunnen de donuts coronaproof worden uitgedeeld.

Lees ook:

StadsOase_TimHuiskamp

StadsOase alsnog in Apeldoorn, en niet alleen op zondag!

Lijkt het ineens alsnog een hele mooie zomer te worden! Moeten we dit jaar door de coronaperiode hee...

Nieuwe pop-up kledingzaak in de binnenstad: Tess Fashion Pop-up Store

Tristany (25) opent winkel aan Schubertplein: ‘Het moet een hebbedingenwinkel worden’

Samed vroeg Merve ten huwelijk op winkelcentrum Anklaar 💘

adv.