Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Laatste kans: appels kopen in de Oude Olifantenschuur

Door Anne Sophie Schotman 4 mei 2017

Niet iedereen weet dat je op een bijzondere locatie in Apeldoorn verse eigen geteelde appels en peren kunt kopen. En dat kan dit weekend voor het laatst!

Seizoen

In de Oude Olifantenschuur, achter Paleis Het Loo, verkoopt Fruitbedrijf Bouwman fruit van eigen bongerd. En zaterdag 6 mei is alweer de laatste verkoopdag van dit seizoen. Vrijdag en zaterdag kun je nog bij Bouwman terecht voor de ‘koningsappel’ Pinova, Elstar, Maribelle, Goudreinet en Gieser Wildemanappels. Nu voor €0,90 per kilo, zolang de voorraad strekt.

Fruitbedrijf Bouwman is deze week op vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur geopend en op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur. Daarna kun je vanaf eind augustus weer terecht voor verse appels en peren.

Wist je dat

Wist je dat er een bijzondere reden is dat de schuur de Oude Olifantenschuur heet? Hier verbleven de twee olifanten die de VOC in 1786 meebracht uit Ceylon en aan stadhouder Willem V schonk. De twee jonge dieren, Hans en Parkie, woonden 10 jaar op Het Loo voordat de Fransen arriveerden. Toen Nederland werd overgenomen door de Franse republiek vluchtte Willem V naar Engeland en werden Hans en Parkie als soort oorlogstrofee op transport gezet naar Parijs. Daar leefden ze samen tot hun dood.

Olifanten Hans en Parkie
Foto: Geheugen van Apeldoorn

Vraag naar het verhaal van Hans en Parkie als je langsgaat voor appels, Bouwman kan je er ongetwijfeld meer over vertellen.

Tip: Neem contant geld mee, er is geen pinautomaat.


Meer over Fruitbedrijf Bouwman ontdekken?

Fruitbedrijf Bouwman speciaalzaken

Geopend09:00 - 16:30

Tuinmanslaan 24a, Apeldoorn

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.