Jheylanio (11) is af van de enorme cyste in zijn hoofd

Door Natalie Polman 14 januari 2019

Hij is verlost van de enorme cyste in zijn hoofd en woont sinds kerst weer gewoon thuis. Jheylanio (11) uit Lieren en de nachtmerrie waar hij, zijn ouders, broer en zus in leefden is voorbij.

In februari vorig jaar berichtten we over Jheylanio Gumbs. Temperamentvol was hij altijd al geweest en hij was dan ook, net als zijn vader Alirio en broer Ruthiano, gediagnosticeerd met ADHD.

Maar twee jaar geleden begon zijn gedrag onstuitbaar te worden. Jheylanio kreeg woedeaanvallen die vaak urenlang aanhielden, smeet spullen naar zijn ouders en riep dood te willen.

Politie-bezoeken

Na maanden van politie-bezoeken aan huis, onderzoeken en onzekerheid en een periode waarin Jheylanio zelfs in een gesloten instelling zit, bleek de oorzaak van de ellende een enorme cyste te zijn. Toen nog denkende dat alleen een gespecialiseerd ziekenhuis in Boston ze kon helpen en de zorgverzekering operaties in het buitenland niet vergoedt, zette zijn moeder Sharon een crowdfundingactie op.

Maar dan neemt een kinderneuroloog uit Nijmegen contact op met het gezin. Hij zegt de dan 10-jarige jongen te kunnen en willen opereren, in het Radboud Ziekenhuis. De zorgverzekering vergoedt deze operatie wel en dus betaalt Sharon alle donaties tot de laatste cent terug.

In juni 2018 wordt hij geopereerd. De operatie slaagt en na een herstelperiode komt Jheylanio vlak voor kerst 2018 thuis, tot ieders blijdschap en opluchting.

Lees het hele verhaal van de familie Gumbs in De Stentor.

jheylanio

Jheylanio (10) heeft een grote cyste in zijn hersens: hoop gevestigd op operatie in Amerika

Jheylanio Gumbs (10) heeft een enorme cyste in zijn hersenen. Het zorgt ervoor dat hij extreem, onvo...

adv.