Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inbraakgolf in Woudhuis: politie pakt vier mannen op

Door Natalie Polman 16 september 2019

Woudhuis werd de afgelopen anderhalve week geteisterd door meerdere inbraken. De politie heeft vrijdag vier mannen opgepakt en hoopt daarmee dat er een einde komt aan de inbraakgolf.

Inbraakgolf

Het oostelijk deel van Woudhuis werd de afgelopen anderhalve week geteisterd door een inbraakgolf. Er werd in deze wijk maar liefst zes keer ingebroken en drie pogingen gedaan. Alle inbraken gingen op dezelfde manier: met een steen werd een ruit kapot gegooid en vervolgens werd het slot van de deur opengedraaid. De angst in de buurt nam toe.

Nu lijkt er wellicht een einde aan de ellende te zijn gekomen. Vrijdag heeft de politie Apeldoorn namelijk vier mannen opgepakt. Eén van hen, een 26-jarige Apeldoorner, werd op heterdaad betrapt tijdens een inbraak. De bewoner van de woning waar hij aan de gang was, hoorde bij thuiskomst gestommel en riep naar boven, waarna de inbreker uit het raam sprong. Daarbij brak hij zijn enkel, waardoor hij niet meer kon lopen en de politie hem kon inrekenen. De man had spullen bij zich afkomstig uit de woning. Voordat hij naar het politiebureau ging, werd hij nog voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Achtervolging

De overige drie mannen, allemaal 20 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn, werden in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt tijdens een verkeerscontrole van de Koninklijke Marechaussee. Die wilde de mannen rond 2.00 uur aanhouden op de Kayersdijk in Apeldoorn, waarna ze er vandoor reden.

Na een achtervolging werd het drietal ter hoogte van de Valkeniersdonk alsnog tot stoppen gedwongen. Agenten troffen inbrekersspullen aan in de auto, waarna ook deze mannen werden aangehouden. De politie hoopt dat de inbraakgolf met deze aanhoudingen is beëindigd.

adv.