Grote flatbrand en meer: dit gebeurde er allemaal dit weekend in Apeldoorn

Door Natalie Polman 14 januari 2019

Een grote brand in een flat en meer weekendnieuws uit Apeldoorn. Wij praten je even bij!

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vrouw op e-bike aangereden

vrouw
foto Luciano de Graaf

Een oudere vrouw op een e-bike werd vrijdagmiddag aangereden op de kruising van de Reigersweg en de 1e Wormenseweg. Ze werd onderzocht in de ambulance. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Spoormonument onthuld

spoor
foto Maarten Sprangh

Als verwijzing naar de vroegere Koningslijn onthulde wethouder Mark Sandmann vrijdagmiddag feestelijk een spoorwissel op de plek waar dit lijntje vroeger afboog naar Paleis Het Loo. Koning Willem III zorgde er in 1876 voor dat het spoor er kwam. Het monument werd aangelegd op initiatief van wijkraad Brink & Orden. De komende jaren zal er meer van de Oranje-geschiedenis zichtbaar worden in Apeldoorn, kondigde Sandmann aan.

koningslijntje apeldoorn

Sporen van het Koningslijntje blijven zichtbaar

Bijna Koningsdag! Tijd om in een koninklijk stukje geschiedenis te duiken: spoorlijn het Koningslijn...

Ben Mouw uitgeroepen tot Apeldoorner van het Jaar

ben mouw
foto Maarten Sprangh

Ben Mouw is zaterdagmiddag door de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) uitgeroepen tot Apeldoorner van het jaar 2018. Mouw is voorzitter van het Erfgoed Platform Apeldoorn en zat onder meer namens D66 ruim vijftien jaar in de gemeenteraad.

Flatbrand aan Abraham Kuyperstraat

flatbrand
foto Pim Velthuizen

Het zal je misschien niet ontgaan zijn: aan de Abraham Kuyperstraat is zondagmiddag brand uitgebroken in een appartement op de bovenste verdieping van een flatgebouw. De brand ontstond waarschijnlijk in een sauna in de woning. De brandweer moest de bewoonster van het appartement redden. Twee mannen raakten gewond. Ook werden enkele tientallen andere flatbewoners geëvacueerd. Meer over deze brand lees je bij De Stentor.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.