Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Extra maatregelen worden niet verlengd: dit gaat er in Apeldoorn weer open

Door Carin Van der Meij 17 november 2020

De extra coronamaatregelen die sinds 4 november gelden, worden niet verlengd. Dat betekent dat Orpheus, Gigant, CODA Museum, de bibliotheken, zwembaden en bioscoop VUE vanaf donderdag 19 november weer open mogen. Dat heeft premier Rutte bekendgemaakt tijdens de laatste persconferentie. 

Sinds twee weken zijn er, bovenop de maatregelen van de zogenoemde gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in heel Nederland. Deze lopen aanstaande woensdagnacht 0.00 uur af en worden niet verlengd.

Extra maatregelen worden niet verlengd

“De cijfers die elke dag tot ons komen zijn nog steeds te hoog, maar er is wel sprake van een dalende trend”, licht Mark Rutte toe. Het kabinet heeft daarom besloten om de extra maatregelen niet te verlengen. Dat betekent onder andere dat:

  • onder meer musea, theaters, zwembaden en pretparken weer open mogen;
  • sporten in groepslessen door kunnen gaan;
  • je in plaats van twee, maximaal drie mensen per dag thuis mag ontvangen;
  • je in groepsverband in plaats van twee, nu met maximaal vier mensen buiten mag zijn.

Gedeeltelijke lockdown nog steeds van kracht

De maatregelen van de gedeeltelijke lockdown blijven nog steeds van kracht. Dat betekent onder meer dat de horeca dicht blijft, er geen evenementen mogen worden georganiseerd en er geen publiek is in sporttribunes. Bekijk hier alle maatregelen van de gedeeltelijke lockdown. Tot wanneer deze maatregelen duren is nog niet bekend.

Mondkapjesplicht

Vanaf 1 december zal er in Nederland een mondkapjesplicht gelden in publieke ruimten. Volgens het kabinet gaat het om het verplicht dragen van een mondkapje in winkels, restaurants en theaters. Later volgt meer informatie.

En kerst dan?

Over de kerstdagen kon het kabinet nog niets met zekerheid zeggen. De verwachting van minister De Jonge is dat er voorzichtig een versoepeling van de regels kan plaatsvinden als de afname van het aantal besmettingen in dezelfde trend doorgaat als nu. Begin december denken hij en Rutte hier meer over te kunnen melden.

Besmettingen in Apeldoorn

Tussen 11 en 17 november zijn 246 Apeldoorners positief getest op het coronavirus. Vorige week waren dit er nog 299, de week dáárvoor 514.

Voor de tweede week op rij is het aantal geregistreerde besmettingen dus aan het dalen. Op 17 november zijn in totaal 2.787 corona-besmettingen in Apeldoorn geregistreerd. Op 10 november waren dit er nog 2.541.

Lees meer:

corona hoofdstraat

Update coronacijfers: zo zit het met het aantal besmettingen in Apeldoorn

In een week tijd – van 11 tot en met 17 november – zijn 246 Apeldoorners positief getest op het coro...
ed raket vuurwerk apeldoorn

Vuurwerkverbod in Apeldoorn: ‘Ze gebruiken corona als excuses’

Er komt een vuurwerkverbod in heel Nederland. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven vrij...

MAG DAT: hoeveel mensen mag je nu thuis ontvangen volgens de coronamaatregelen?

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt, en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Wan...

adv.