Dit vinden Duitse toeristen van Apeldoorn

Door Natalie Polman 12 maart 2019

Wij vinden Apeldoorn natuurlijk geweldig, maar wat vinden Duitse toeristen van onze stad? We zijn gastvrij, hebben verzorgde parken en een groot en gevarieerd winkel- en horeca-aanbod, zeggen ze.

Mystery bezoeken

Duitse ‘mystery guests’ brachten als onderdeel van een onderzoek in totaal zes bezoeken aan Apeldoorn, met openbaar én eigen vervoer. Het onderzoek, uitgevoerd door de EUREGIO in samenwerking met Apeldoorn Marketing, richt zich op hoe Duitse toeristen Apeldoorn beleven. Hen werd gevraagd een kijkje te nemen bij winkels, culturele instellingen en horeca.

Het onderzoek richt zich op alle punten waar de Duitse toerist mee te maken krijgt als hij vanuit zijn woonplaats afreist naar Apeldoorn, zoals online oriëntatie, aanrijdroute, bewegwijzering, parkeermogelijkheden, hospitality, horeca, retail, cultuur en de algemene indruk van de stad.

Het gemiddelde eindcijfer dat de Duitse toeristen Apeldoorn geven, is een 8,3.

Positieve en verbeterpunten

Als positieve punten noemden de Duitsers de gastvrijheid van de meeste winkeliers en medewerkers van attracties, het nette station, het grote en gevarieerde winkel- en horeca-aanbod, de nette parken, het aanspreken in het Duits of Engels en de duidelijke bewegwijzering naar attracties.

Klinkt goed, maar toch zagen de toeristen ook genoeg verbeterpunten. Zo vonden ze het parkeertarief aan de hoge kant, er lag afval op de Stationsstraat, Nieuwstraat en Hoofdstraat rondom winkels en horeca en men miste informatie over Apeldoorn in het Duits of Engels op de bewegwijzering, Facebook en een ‘officiële’ site over Apeldoorn in hun taal.

Lees meer onderzoeksbevindingen op gewooninapeldoorn.nl.

O ja, ben je benieuwd hoe Duitse toeristen Apeldoorn gepresenteerd krijgen? Bekijk dan onderstaande YouTube-video.

Lees ook:

raadhuisplein

9 x dit is waarom je liever in Apeldoorn woont dan in Deventer

Het is de ultieme vete: Apeldoorn vs Deventer. Er zit nog geen twintig kilometer tussen ons in, maar...

10 x waarom je liever in Apeldoorn woont dan in Amsterdam

De beste plekken voor een dagje (of twee) in Apeldoorn

Wist je dat… we deze dingen in Apeldoorn hebben?

Caroline heeft de bijzondere winkel PlanC: ‘M’n winkel is een verborgen parel, denk ik’

adv.