Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gemist: dit gebeurde er dit weekend allemaal in Apeldoorn

Door Anne Sophie Schotman 29 juni 2020

Het hele weekend op je balkon gelegen? Te druk geweest met terrasjes zoeken en in de tuin werken? Begrijpen we! We zetten de belangrijkste Apeldoornse nieuwtjes van afgelopen weekend op een rij, zodat je in één keer weer op de hoogte bent.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Nieuwe besmettingen in Apeldoorn?

Spanning op de Koning Willem III Kazerne: vrijdag 26 juni lijkt het erop dat zes marechaussees in opleiding het coronavirus hebben opgelopen. De zes worden gelijk in quarantaine geplaatst en getest. Uit de test blijkt zondag dat het om een vals alarm ging, laat De Stentor weten.

Boom op auto

Heel veel pech voor een auto-eigenaar die zijn of haar auto zondag 28 juni aan de Hendrik Willem Mesdagstraat had geparkeerd. Door harde wind waaide een boom op de auto. Er raakte niemand gewond. De brandweer kwam ter plekke om de boom te verwijderen. Bekijk hier foto’s.

Brand Jean Monnetpark

brand
Foto: Luciano de Graaf/ De Stentor

Zondagavond 28 juni ontstond er een grote brand in een pand op bedrijventerrein Jean Monnetpark. De brand ontstond in een heg en sloeg over naar de magazijnruimte van een bedrijf dat kleding en sieraden verkoopt. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg de brand rond 22.30 uur onder controle, aldus De Stentor. Of er sprake is van brandstichting wordt onderzocht.

Drie ongelukken op de A1

Het weekend is nauwelijks voorbij of het lijkt een ongelukkige dag te worden op de A1 tussen Apeldoorn en Hengelo. Kantelde er vanochtend eerst een vrachtwagen met een vracht bier, daarna botste een auto op de file die hierdoor ontstond. Toen de ravage was geruimd en het verkeer weer doorliep ging het opnieuw mis.

Een personenauto botste met een vrachtwagen, waarbij tenminste een persoon gewond raakte, meldt De Stentor. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Hoe het nu is met de gewonde is niet bekend.

Bonus: Máxima was in Apeldoorn!

Maxima
Foto: Rob Voss / De Stentor

Een nieuwtje van vóór het weekend, maar het was zo leuk dat we het je niet willen onthouden: Máxima bracht donderdag 25 juni een bezoek aan technisch installatiebedrijf Hamer in Apeldoorn. De koningin ging langs bij verschillende technische bedrijven om te praten over hoe bedrijven in Gelderland personeelsproblemen aanpakken.

Máxima doet dit vanuit haar functie als lid van het Nederlands Comité Ondernemerschap. De kennis die ze opdoet tijdens haar bezoeken zet Máxima om in advies aan de staatssecretaris.

Lees ook:

Binnenkijken Chris en Linda

Tuinhuisje bouwen of bonje met de buren: zo bepaal je de erfgrens

Je wilt een uitbouw plaatsen of je hebt bonje met de buren over de schutting. Dit zijn scenario’s wa...
grindbermen badhuisweg

Mysterie: zijn grindbermen iets typisch Apeldoorns?

Is het jou ook weleens opgevallen dat diverse straten in Apeldoorn grindbermen hebben? En dat je zul...
uschi moris shalom

Liefje ontmoet in Apeldoorn: ‘Waarom kwam ik hier een broodje eten? Alles heeft een reden’

Een nieuwe zomer-rubriek op indebuurt Apeldoorn! In 'Liefje ontmoet in Apeldoorn' spreken we elke we...
bierbrouwer richard puik bieren (16)

Bierbrouwer Richard: ‘Ik weet wat vechten is en ook deze oorlog gaan we winnen’

Richard Pool en zijn vrouw Astrid van der Star hadden hun gloednieuwe bierbrouwerij annex proeflokaa...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.