Dit gebeurde er allemaal in Apeldoorn dit weekend

Door Anne Sophie Schotman 3 december 2018

Druk weekend gehad? We praten je even bij: dit is er allemaal gebeurd in Apeldoorn afgelopen dagen.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Stroomstoringen

De Stentor weekend
De Brandweer redt een vrouw uit de lift. Foto: De Stentor / Pim Velthuizen

Door een stroomstoring zaten vrijdagochtend 30 november zo’n 250 adressen in de Apeldoornse wijk Anklaar zonder stroom. De brandweer moest eraan te pas komen om op meerdere plekken mensen uit een lift te halen. Iets na 12.00 uur was het probleem, dat te maken had met een kabelstoring, verholpen.

Maar zondagavond was het opnieuw raak. Opnieuw zou een kabelstoring de reden zijn dat 100 tot 250 huishoudens in Anklaar zonder elektriciteit zaten. Rond 22.15 uur was het probleem verholpen. Ook zondag moest de brandweer mensen uit een lift halen. 

Boetes na ongeluk

Weekend
Foto: De Stentor / Pim Velthuizen

Een bestuurder is zaterdagochtend 1 december met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht na een botsing op de Laan van Maten. Hij knalde op de splitsing met de Gildenlaan met zijn bestelbus op de achterkant van een vrachtwagen, meldt De Stentor.

Toen de weg daarna voor onderzoek werd afgezet reden drie automobilisten door de afzetting heen. Eén bestuurder reed daarbij tegen het verkeer in. Alle drie de bestuurders kregen een boete. 

Brandweer nog steeds actief bij Karwei

Karwei vanuit de lucht
Foto: De Stentor

Na de grote brand die dinsdag de Karwei in Apeldoorn Noord verwoeste, is de brandweer zaterdagochtend opnieuw in actie gekomen aan de Laan van de Dierenriem. De Stentor vermoedt dat het nablussen te maken had met rookontwikkeling door smeulende resten.

“Het is echt uit voorzorg. Het kan niet meer grootschalig gaan branden,” laat een woordvoerder van de brandweer weten.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.