Dit gaat er gebeuren met de oude Open Hofkerk

Door Anne Sophie Schotman 9 juli 2019

De protestantse Open Hofkerk aan de Boerhaavestraat in Kerschoten krijgt een nieuwe bestemming. Het bijzondere kerkgebouw gaat verder als uitvaartcentrum, zijn de Protestantse Gemeente Apeldoorn en uitvaartonderneming [mooi] afscheid overeengekomen. 

Hof van Afscheid

Toen bleek dat de Open Hofkerk in Kerschoten na een fusie van de kerkelijke gemeente een nieuwe bestemming zocht, was het Nicole van den Bos van [mooi] afscheid die naar voren stapte om de kerk over te nemen. 

De uitvaartondernemer zal het gebouw transformeren tot uitvaartcentrum. Het nieuwe uitvaartcentrum krijgt de naam Hof van Afscheid, waardoor de link naar de voormalige Open Hofkerk blijft. Nicole, die zes jaar geleden haar uitvaartonderneming startte, wil met Hof van Afscheid nog meer inspelen op de wensen van nabestaanden. “Een eigen uitvaartcentrum past in onze manier van werken,” legt ze uit.  “Nabestaanden kunnen we nu die eigen plek aanbieden in een sfeer die zij graag willen. En onze mensen kunnen in een bij [mooi] afscheid passende omgeving de zorg voor de overledene en de nabestaanden bieden zoals wij dat graag willen doen.” 

Open Hofkerk Hof van Afscheid 2

Overdracht

Namens de Protestantse Gemeente Apeldoorn geeft voorzitter Jan Vegter aan dat bij de verkoop rekening is gehouden met de bijzondere kenmerken van het gebouw.

Open Hofkerk Hof van Afscheid 2“Wij zijn verheugd dat Nicole van den Bos met haar Apeldoornse uitvaartonderneming het gebruik van dit kerkgebouw op een eerbare wijze voortzet,” zegt Jan. “De kerk biedt tal van gebruiksmogelijkheden. Met de overdracht aan [mooi] afscheid wordt aan de sfeer van dit gebouw recht gedaan.”

Verbouwing

Aan de binnenkant van de kerk zal het nodige moeten gebeuren om uitvaarten te kunnen gaan houden. Nicole verwacht in oktober te beginnen met de verbouwingswerkzaamheden. Het uitvaartcentrum Hof van Afscheid zal zijn deuren begin 2020 voor het eerst openen. 


Meer over [mooi] afscheid ontdekken?

[mooi] afscheid uitvaartcentra

Van Huutstraat 14, Apeldoorn

Bekijk meer:uitvaartcentra
  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.