Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buiten fitnessen kan nu op de nieuwe fitnesstrail in Park Zuidbroek

Door Natalie Polman 15 juni 2017

Oké, die SportContrainer is misschien leuk, maar buiten fitnessen wordt nu een serieuze aangelegenheid in Apeldoorn! In Park Zuidbroek opent komende zondag 18 juni een natuurlijke fitnesstrail.

Fitnesstrail

Wat gepland stond als speelplaats voor kleine kinderen, is op aandringen van onder meer de Stichting Vrienden van Zuidbroek en de wijkraad uitgegroeid tot een volwaardig fitnessparcours voor het hele gezin. De fitnesstrail is gemaakt van natuurlijke materialen.

fitnesstrailParkbudget

Met het ambitieuze ontwerp werd het beschikbare parkbudget overschreden. Om het ontbrekende bedrag te compenseren hebben vrijwilligers de fietsenrekken en een stappalenparcours zelf gebouwd.

Family Obstacle Run

De fitnesstrail wordt op zondag 18 juni officieel in gebruik genomen. Om 14.00 uur opent wethouder Nathan Stukker de fitnesstrail officieel en daarna staat een Family Obstacle Run op het programma. Vader en kinderen Stukker zullen daarbij laten zien wat ze waard zijn. Ook zullen professionele trainers het parcours demonstreren.

Programma

  • 14.00 uur Openingshandeling door wethouder Nathan Stukker
  • 14.15 uur Family Obstacle Run via de Stadsakkers. Kinderen ontvangen een leuk aandenken
  • 15.45 uur Trekking welkomstloterij nieuwe Vrienden park Zuidbroek
  • 16.00 uur Demonstratie gebruik Fitnesstrail door professionele trainers
  • 17.00 uur Sluiting

StadsAkkers

De opening van de trail valt samen met festival Levenslustig op de biologische kwekerij StadsAkkers, die direct nabij de trail is gelegen. Meer over dat festival lees je morgenvroeg op indebuurt. De Family Obstacle Run gaat via het terrein van StadsAkkers.

Opgeven voor de Family Obstacle Run kan via: [email protected]l.com. Geef je naam en leeftijd door (van kind en ouder). Kosten zijn €2 per koppel.

adv.