Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buddha Garden komt met nieuw Thais vegetarisch menu!

Aangeboden door Buddha Garden 24 april 2019

Vegetariërs en vegans opgelet! Lodewijk en Pau van Buddha Garden laten graag zien wat de Thaise keuken allemaal te bieden heeft en komen met een nieuw vegetarisch menu. Donderdag 2 mei kun je dit voor het eerst proeven tijdens VegaVrijdag in het Thaise restaurant, maar er is meer!

VegaVrijdag

VegaVrijdag is een Apeldoorns initiatief, dat vegetarisch eten onder de aandacht wil brengen van een breder publiek,” legt Lodewijk uit. “Voor ons natuurlijk een prachtige gelegenheid om te laten zien hoe veelzijdig de Thaise keuken is, ook voor vegetariërs en veganisten.” Daarom organiseren VegaVrijdag en Buddha Garden een echte VegaVrijdag in het Thaise restaurant. Op 2 mei 2019, dus eigenlijk een VegaDonderdag.

Meer dan tofu

“Maar we kunnen nog meer. We zien dit als een interessante gelegenheid om in de keuken te experimenteren. Normaal gesproken  gebruiken we tofu als bron van vegetarische proteïne in onze gerechten. Maar niet iedereen houdt van tofu. En wat afwisseling is altijd goed. Daarom proberen we in ons menu voor VegaVrijdag twee alternatieven uit, gemaakt van gluten.”

Deze alternatieve ingrediënten zijn ontwikkeld door het Amsterdamse Sparc Kitchen, een bedrijf dat vegetarische en veganistische producten maakt van tarwe en granen. “Wij zijn gaan experimenteren met het vegetarisch gehakt en de seitan van Sparc. Dit hebben we verwerkt in gerechten die aansluiten bij de smaak en textuur van deze producten. Maar ook tofu komt nog langs in het menu dat wij hebben samengesteld.”

Buddha Garden kerstdiner
Foto: Buddha Garden

Driegangenmenu

De nieuwe gerechten kun je vanaf 2 mei bestellen in de vorm van een driegangenmenu. “Dit menu houden we op de kaart als vegetarisch of veganistisch menu, naast het verrassingsmenu dat ook vegetarisch te bestellen is. Het belooft in ieder geval een hele gezellige drukke donderdagavond te worden!”

Het driegangenmenu kost €31,50 per persoon. Aanmelden voor VegaVrijdag kan op de Facebooksite van VegaVrijdag Apeldoorn of de website www.vegavrijdagrestaurants.nl. Geef even aan of je vega of vegan wil eten!


Meer over Buddha Garden ontdekken?

Buddha Garden thaise restaurants

Gesloten16:00 - 22:00

Hoofdstraat 173, Apeldoorn

Bekijk meer:thaise restaurants

adv.