Bijna open: het nieuwe eetcafé in het stationsgebouw van Apeldoorn

Door Natalie Polman 17 november 2017

Het is bijna open: het nieuwe eetcafé in ons stationsgebouw. Zo wordt wachten op station Apeldoorn als het goed is straks stukken aangenamer. 

De afgelopen maanden is het stationsgebouw van binnen grondig verbouwd. De kiosk met infobalie en snackbar Smullers aan de centrumzijde van het station werden gesloopt. Daarvoor in de plaats kunnen we straks zeven dagen per week plaatsnemen in een gloednieuw eetcafé in een monumentaal gebouw.

Vergaderkamers

In het 141 jaar oude pand is een nieuwe keuken geïnstalleerd, een bar geplaatst en nieuw meubilair geplaatst. Op de bovenetage zijn twee vergaderkamers ingericht: de Koningin Wilhelmina Kamer en de Prinses Margriet Kamer, vernoemd naar de twee meest recente bewoners van Paleis Het Loo.

Reizigersinformatie

Ook voor reizigersinformatie én informatie over cultuur en evenementen in Apeldoorn kun je er straks terecht. Vanuit het vernieuwde stationsgebouw starten straks ook stadswandelingen onder leiding van een gids.

Maatschappelijke onderneming

In de nieuwe maatschappelijke onderneming komen mensen te werken voor wie een betaalde baan niet vanzelfsprekend is. Zorginstelling Pluryn biedt ze een passend leer-werktraject aan, met het oog op het vergroten van hun zelfredzaamheid en loonwaarde. Medewerkers gaan aan de slag in de horeca en ook bij de informatiebalie, die samen met de vervoersbedrijven NS en Syntus zal worden bemand.

Voor reizigersinformatie én informatie over cultuur en evenementen in Apeldoorn kun je er terecht

Bij de totstandkoming van de nieuwe maatschappelijke onderneming waren veertien partijen betrokken, waaronder NS Stations, de gemeente Apeldoorn en de Provincie Gelderland.

Opening

Over exact twee weken, op vrijdag 1 december, is de officiële opening van het stationsgebouw. Dan wordt ook de naam van de onderneming onthuld. Vanaf maandag 4 december is de wachtkamer geopend voor alle trein- en busreizigers en bezoekers en inwoners van Apeldoorn.