Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Romano opende een nieuwe barber shop: ‘Herkenbaar Barber Ro, maar dan moderner’

Aangeboden door Barber Ro 20 mei 2020

Romano Katabaloeboeng (26) verhuisde zijn barber shop Barber Ro naar een groter pand aan de Koninginnelaan 58. Wij namen een kijkje op de nieuwe locatie.

De verhuizing naar de nieuwe locatie stond al op de planning toen het coronavirus Apeldoorn bereikte. Terwijl de oude zaak op de Koninginnelaan 53 abrupt dicht moest werkten Romano en zijn team hard aan de inrichting van het nieuwe, grotere pand verderop in de straat, op nummer 58.

Toen Barber Ro maandag 11 mei op de nieuwe locatie weer open mocht had Romano er een dagtaak aan alle reserveringen in te plannen. “Mensen zijn zo blij met hun kapper,” lacht hij. “Je zag echt dat mensen in paniek waren toen we dicht gingen. Normaal zijn we op maandag gesloten, maar we zijn de afgelopen twee weken ook maar op de maandagen open gegaan.”

Foto's: indebuurt.nl
Barber Ro aan de Koninginnelaan. foto indebuurt

Moderner en luxer

De nieuwe barber shop is strak en licht. Maar de marmerlook van het werkblad, de glazen desinfectiepotten met scharen en de kapperspaal aan de gevel geven het de vertrouwde uitstraling die we van Barber Ro gewend zijn. “Mijn vrouw en ik hebben lang nagedacht hoe we het wilden hebben,” zegt Romano, “Herkenbaar Barber Ro, maar dan moderner. Het mocht wel wat luxer. Maar wel met de traditionele elementen van een barber shop erin verwerkt. Het moest een urban uitstraling hebben.”

En dus staan Romano, Joey en Seqoia op een rij te knippen en scheren, achter klassieke kappersstoelen en “allemaal een eigen spiegel. Dat maakt het persoonlijker.” Achter de toonbank staat Romano’s eigen haarverzorgingslijn Fresh & Blessed te schitteren in het licht van het neon logo. Achterin de zaak, in de wasruimte, staan trommels en tropische planten. “Zodat je echt een relaxed gevoel krijgt. Het zijn ook verwijzingen naar mijn Molukse roots. Ik vond het belangrijk om deze dingen erin te verwerken.”

Foto's: indebuurt.nl
Foto: indebuurt.nl

Vijf stoelen en muziek

Met de nieuwe zaak breidde Barber Ro uit van vier naar vijf kappersstoelen. Een team van inmiddels vijf man staat klaar om jongens en heren van een nieuwe coupe te voorzien, baarden te trimmen en snorren te perfectioneren.

Voorlopig met mondkapjes, handschoenen, desinfectiemiddelen op elke tafelhoek en maximaal drie klanten per keer. Maar wel met de gezelligheid die je gewend bent en met een splinternieuwe dj-set midden in de zaak, voor als het straks weer kan. “We maken er graag een feestje van,” legt Romano uit, die voor de coronaperiode elke vrijdag een inloop hield met dj’s en muziek. “Dat gaan we zeker weer doen.”

Afspraak maken

Kunnen jouw haren ook wel wat vakkundige zorg gebruiken? Een afspraak bij Barber Ro kun je hier online maken.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Barber Ro. Meer over Barber Ro ontdekken?

Barber Ro

kappers

Vandaag gesloten

Koninginnelaan 53, Apeldoorn

Bekijk meer:kappers

adv.