Apeldoornse bluesband Flavium houdt het al 50 jaar vol

Door Natalie Polman 22 februari 2019

De Apeldoornse bluesformatie Flavium bestaat 50 jaar. De band viert dat met het uitbrengen van album nummer 16.

In 1969, dus vijftig jaar geleden, werd Flavium in Apeldoorn opgericht door gitarist Anne-Geert Bonder. Door de decennia heen veroverde de band een prominente plaats in de pop- en blueswereld. Zo behaalde de groep meerdere notities in de Top 40 en speelde ze in het voorprogramma van John Lee Hooker en B.B. King.

De Nederlandse Popencyclopedie noemt ze “De meest consistente bluesband van Nederland” en Johan Derksen plaatste ze in 2015 in de Dutch Blues Hall of Fame.

Ondanks wisselende bezettingen bleven gitarist Anne Geert Bonder en, sinds 1973, bassist Eric Bagchus de spil van de band. Naast Bonder en Bagchus bestaat de band nu uit zanger/harpist Bert Vrieling, Hammondist/pianist Willem Swikker en drummer Tim de Wijk.

Album en jubileumshow met Jan Akkerman

Om het vijftigjarig bestaan te vieren heeft Flavium het album ’50 Years of Bluespower’ uitgebracht. Dit zestiende album van de band bevat naast volledig nieuwe versies van oorspronkelijke songs, ook een aantal ‘opgewaardeerde’ songs van vroegere opnamedata.

Het nieuwe album wordt op vrijdag 8 maart gepresenteerd met een speciale jubileumshow in Gigant, tevens de aftrap voor een tour die tot het einde van het jaar zal duren. Deze avond zullen meerdere, vroegere bezettingen van Flavium op het podium staan. Daarnaast zal de bekende gitarist Jan Akkerman als speciale gast met de band optreden.

Tickets voor het concert kosten €15 (Vrienden €13) en vind je hier.Meer over Gigant ontdekken?

Gigant

poppodia

Nu open10:00 - 00:00

Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Bekijk meer:poppodia

adv.