Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Apeldoorns wethouder Mark Sandmann stapt op

Door Natalie Polman 30 oktober 2019

Mark Sandmann stopt als wethouder van de gemeente Apeldoorn. Wethouder Mark Sandmann heeft gisteren 29 oktober in het college zijn vertrek als wethouder van de gemeente Apeldoorn aangekondigd.

Sandmann stopt omdat de gemeenteraad heeft besloten om pas volgend jaar keuzes te maken over de voortgang van het Plein van de Stad, het nieuwe Marktplein waarvoor vorig jaar een verkiezing werd uitgeschreven.

Belofte

“Als verantwoordelijk wethouder vind ik dat ik de plicht heb om de verwachtingen 25.000 stemmers waar te maken en het gekozen ontwerp te realiseren. Als wij de keuze aan de Apeldoorners laten moeten we die keuze waarmaken.

Nu ik onze gemeenteraad niet heb kunnen overtuigen van het belang om door te gaan met Plein van de Stad, of zelfs kennis te nemen van de beoogde oplossingen, vind ik dat ik een belofte aan de inwoners niet inlos en daarom niet langer kan aanblijven als wethouder.”

Aderlating

Het college van burgemeester en wethouders vindt het jammer dat Sandmann vertrekt als wethouder. “We verliezen een gedreven, daadkrachtige en betrokken wethouder. Wij begrijpen ook zijn overwegingen en respecteren zijn keuze. Maar het is een aderlating voor politiek-bestuurlijk Apeldoorn.”

Mark Sandmann (D66) is sinds 9 juli 2015 wethouder van de gemeente Apeldoorn, daarvoor was hij bijna acht jaar actief in de gemeenteraad. Sandmann zal de komende weken de lopende zaken afronden. Hij vertrekt eind november definitief.

Lees ook:

hertzberger park

Maak je borst maar nat: 9 x grote plannen voor Apeldoorn

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Apeldoorn! Maak je borst maar nat, want er gaat flink wat ver...
PMD afval scheiden

Het Apeldoornse afvalbeleid

We willen de gemeente natuurlijk niet afvallen... Maar het is wel een beetje een rommeltje. De Dift...
bos

MAG DAT: Eikels, kastanjes, takken of hout sprokkelen in Apeldoorn?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
beekstraat

Wat gaat er precies gebeuren in de Beekstraat en Marktstraat?

Momenteel wordt er flink gezwoegd in de Beekstraat en straks is ook de Marktstraat aan de beurt. Wat...

adv.