Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marianne viel bijna 13 kilo af met cryotherapie: ‘Ik ben van mijn medicijnen af’

Aangeboden door Rivé beauty & health 3 september 2020

Met behandelingen in een cryosauna en op de mya-therapietafel helpt Reinier Venema (38) van Rivé Beauty & Health mensen afvallen en een nieuwe leefstijl aanwennen. Apeldoorners Marianne (73) en Robert (53) zijn beiden inmiddels overtuigd van Reiniers werkwijze en vertellen welke impact Rivé op hun leven heeft gehad.

Wie bij Reinier aanklopt om simpelweg wat af te vallen kan erop rekenen dat er veel meer gaat gebeuren dan dat. Elke behandeling bij Rivé bestaat uit een sessie van drie minuten in de cryosauna, gevolgd door veertig minuten mya-therapie (elektrostimulatie) op de tafel. Een paar minuten in de cryosauna (een cabine gekoeld tot -150 graden) zorgt voor een verhoogde weerstand en minder pijn, een diepere herstelslaap en een geactiveerde vetverbranding. Tijdens de mya-therapie krijg je vervolgens banden om je probleemzones. Terwijl jij ontspannen onder een dekentje ligt te lezen doet het apparaat zijn werk. Door elektrostimulatie en ultrasound gaat de huid en het bindweefsel strakker staan en wordt je vetverbranding gestimuleerd.

Maar daarnaast ga je met Reinier ook aan de slag met je eetpatroon, je leefstijl en neem je de stressfactoren in je leven onder de loep. En dat blijkt de geheime formule voor succesvol afslanken.

‘Stress heeft een veel grotere invloed op je gewicht dan mensen denken’

12,5 kilo lichter

Marianne (73) bijvoorbeeld heeft al verschillende diëten geprobeerd en kampt met een hoge bloeddruk als ze in januari dit jaar bij Reinier terecht komt. “Ik woog 97 kilo en zat tegen de diabetes aan,” vertelt ze, terwijl ze plaats neemt in de cryosauna. “Een cardioloog had me gewaarschuwd dat ik eigenlijk een operatie nodig had.” Marianne begon bij Rivé twee keer per week met behandelingen in de cryosauna en mya-therapie, kreeg een persoonlijk voedingsadvies en ging met Reinier in gesprek over gebeurtenissen in haar leven die duidelijk invloed hadden op haar lichaam.

Rustig ademend met haar hoofd en handen boven de cryocabine uit denkt ze terug aan de afgelopen maanden. “Ik ben nu 30 behandelingen verder, 12,5 kilo lichter en ik ben ontzettend opgeknapt. Ik ben van de medicijnen af, mijn bloedwaarden zijn verbeterd, ik kan weer de trap nemen in plaats van de lift. Nu ik weer makkelijker beweeg gaat het afslanken ook weer sneller. Mijn arts staat ook versteld van de veranderingen. Over die operatie hebben we het niet meer.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Rive Afslanken cryosauna
Foto: indebuurt.nl

Van voeding tot stress

Het geheim? “Het is de combinatie van de apparaten, beweging en voedingsadvies,” zegt Marianne overtuigd. “Ik heb me vanaf het begin heel precies gehouden aan het voedingsadvies en dat was verrassend makkelijk. Als ik nu zin heb in brood kan ik het speciale brood dat Reinier en zijn vrouw maken gewoon nemen. Je mag lekker eten en ik heb geen seconde honger gehad. Maar ook door stress te verminderen zag ik meer resultaat.”

“Stress,” legt Reinier uit, “heeft een veel grotere invloed op je gewicht dan mensen denken. Je kunt nog zo streng op dieet gaan, als je lichaam vol zit met opgebouwde spanning en stress ga je gewoon niet afvallen. Daarom bied ik ook een stukje coaching aan. Vaak gaat dat al vanzelf, ik heb veel persoonlijk contact met mijn klanten. Dan komt vanzelf naar boven wat mensen allemaal met zich meedragen. Het is dan mijn taak om te zorgen dat ze zichzelf weer leren waarderen. Laat alles buiten je eigen invloed los. Dít, het afslankproces en weer gezond worden, heb je zelf in de hand.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Rive Afslanken
Foto: indebuurt.nl

Afslanken met een beetje hulp

Een kamer verder ligt bourgondiër Robert (53) geheel stressvrij te ontspannen terwijl het mya-therapieapparaat elektropulsen door zijn lichaam stuurt. In iets meer dan acht weken tijd raakte hij 20 kilo kwijt bij Rivé. “Ik ben hiervoor heel lang zelf aan het modderen geweest,” zegt Robert. “Dan viel ik vijf kilo af en kwam ik weer zeven kilo aan.”

‘Ik dacht dat ik best goed at’

Maar met bijna 140 kilo op de weegschaal vind hij dat er toch iets moet gebeuren. “Ik kwam in eerste instantie bij Rivé terecht omdat ik de cryosauna eens wilde proberen. Maar na een gesprek met Reinier besefte ik dat ik eigenlijk ook wel meer hulp wilde bij het afvallen. Want ik wist wel dat ik moest afvallen, maar ik wist niet goed hoe.”

Reinier, die met Robert een liefde voor koken deelt, schreef een voedingsadvies voor, plande een keer per week behandelingen in de cryosauna en de mya-therapie in en hielp Robert weer aan meer beweging. “Inmiddels ben ik weer fanatiek aan het fietsen en wandelen. Ik heb een steeds betere conditie. Het grappige is dat ik dacht dat ik best goed at. Tomaten, paprika. Maar dat bleek niet zo te zijn. Het voedingsadvies heeft me echt verrast. Zo zijn vetten bijvoorbeeld wel okay en dat maakt dat je heel lekker kan eten. Ik heb het vaak met Reinier over nieuwe recepten die binnen het nieuwe eetpatroon zouden passen.” Inmiddels zit Robert niet ver meer van zijn beoogde streefgewicht van 105 kilo af.

Rivé zelf proberen?

Zelf zien wat Rivé voor je kan doen? Zoals Marianne en Robert laten zien lopen mensen met verschillende motivaties bij Reinier naar binnen en krijg je de behandeling die past bij wat voor jou werkt.

Vanaf september kun je je bezoek aan Rivé Beauty & Health trouwens weer combineren met een pedicure. Reinier: “Een pedicure is voor iedereen fijn, maar voor mensen met overgewicht kan het nog weer extra baat hebben.”

Kijk voor meer informatie over de behandelingen en om een intake te plannen op www.rivebeauty.nl. En kom je in september langs? Maak dan gebruik van de volgende kortingsacties:

  • Intake en proefbehandeling mya-therapie + cryosauna, van €47,50 voor €37,50
  • Intake en proefbehandeling pedicure, van €29,50 voor €19,50

Lees ook:

rivé beauty and Health

Nieuw in Apeldoorn: de cryosauna van -150 graden

Met temperaturen van gemiddeld -150 graden is de cryosauna misschien niet helemaal wat je verwacht v...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rivé beauty & health. Meer over Rivé beauty & health ontdekken?

Rivé beauty & health

beauty en wellness

Gesloten09:00 - 17:00

Deventerstraat 130L, Apeldoorn

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.