Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Desiree van Centenkwesties: ‘Er komt vaak schaamte kijken bij geldzorgen, maar trek op tijd aan de bel’

Aangeboden door Stimenz 22 oktober 2020

Apeldoorners die vragen hebben over geld en schulden kunnen terecht bij het gratis inloopspreekuur van Centenkwesties. Maatschappelijk werker Gino Hartgers en sociaal raadsvrouw Desiree de Zwaan van Stimenz zijn projectleiders van Centenkwesties. Aan ons leggen ze uit waarom het zo belangrijk is dat je niet met geldzorgen blijft lopen.

Hoe maak ik een begroting? Klopt mijn inkomen wel? Ik ben ontslagen, wat kan ik doen? Op welke regelingen heb ik recht? Hoe kom ik van mijn schulden af?

Geldzorgen? Je bent zeker niet de enige. Tijdens het inloopspreekuur van Centenkwesties geven maatschappelijk werkers, schuldhulpverleners en sociaal raadsvrouwen en -mannen advies en ondersteuning aan Apeldoorners die vragen hebben over hun geldzaken. In elk stadsdeel van Apeldoorn kun je wekelijks in gesprek om je financiën op orde te krijgen.

Alle hulp op één plek

“Centenkwesties is een centraal punt waar je tijdens het spreekuur iedereen treft die je kan helpen,” legt Gino uit. “Zo hoef je niet langs verschillende loketten om antwoord op je vraag te krijgen.”

Zo helpt een medewerker je eerst om je inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. En geloof Gino en Desiree maar, ze hebben alles al een keer gezien. “Daarna kijken we of je misschien recht hebt op regelingen of toeslagen waar je nu nog geen gebruik van maakt en zoeken vervolgens uit wat er nodig is om je schulden af te betalen. Omdat er altijd verschillende specialisten aanwezig zijn kunnen we je altijd helpen.”

‘Je gaat altijd naar huis met een antwoord op je vraag’

Coronacrisis

Sinds de start van Centenkwesties in 2015 hebben gelukkig al heel wat Apeldoorners hun weg naar het spreekuur gevonden. Desiree: “Elk jaar helpen we een paar honderd mensen. Nu, tijdens de coronacrisis, is geld al helemaal een veelbesproken onderwerp. We willen dus dat mensen weten dat ze hier terecht kunnen. Het is gratis, je wordt altijd geholpen, we hoeven niemand door te sturen. Je gaat dus ook altijd naar huis met een antwoord op je vraag.”

Wees er op tijd bij

“Er komt vaak schaamte kijken bij geldzorgen,” zegt Desiree. “Daarom houden veel mensen het zolang mogelijk voor zich, tot ze er echt niet meer zelf uitkomen. Dat is jammer, want het is veel makkelijker om je zaken op orde te krijgen als je er op tijd bij bent. Al bij een paar duizend euro schuld kunnen mensen er zelf nauwelijks meer uitkomen. We willen dus iedereen op het hart drukken om op tijd aan de bel te trekken, dan kunnen we het meeste voor je doen.”

Centenkwesties inloopspreekuur

Je bent altijd welkom tijdens het coronaproof inloopspreekuur van Centenkwesties in Apeldoorn. Op de volgende locaties en tijden kun je wekelijks terecht:

  • Maandag 10.00 uur – 12.00 uur | Locatie Don Bosco, Sluisoordlaan 200
  • Dinsdag 10.00 uur – 12.00 uur | Locatie de Stolp, Violierenplein 101
  • Dinsdag 14.00 uur – 16.00 uur | Locatie CODA Dokzuid, 1e Wormenseweg 460
  • Donderdag 10.00 uur – 12.00 uur | Locatie CODA Centrum, Vosselmanstraat 299
  • Donderdag 12.30 uur – 14.30 uur | Locatie Bolwerk, Ravelijn 55

Blijf je liever thuis? Stel dan je vraag aan een medewerker van Centenkwesties met het vragenformulier. Dat kan anoniem, als je dat wilt.

Kijk op www.centenkwesties.nl voor meer informatie over Centenkwesties en wat het team voor je kan doen.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stimenz. Meer over Stimenz ontdekken?

Stimenz


Brinklaan 268, Apeldoorn

adv.