Kleedjesmarkt Koningsdag Apeldoorn 2019: zo huur je een kleedje

Door Natalie Polman 4 april 2019

Nog eventjes en dan kunnen we weer los: Koningsdag 2019 komt eraan. Wil je verkopen op de kleedjesmarkt? Wij leggen je uit hoe je dat doet.

UPDATE 16 april: Kleedjesmarkt nog niet uitverkocht

Het grootste deel van de kleedjes is op zaterdag 13 april verkocht, maar niet alles! Er zijn nog 40 plaatsen beschikbaar in het Oranjepark.

Wil jij ook graag op de Kleedjesmarkt staan? Dan kun je op Koningsdag nog een vergunning kopen!

Dit kan dus op zaterdag 27 april om 7.00 uur bij KSG, Molleruslaan 2. De kosten zijn €10 (contant betalen, pinnen niet mogelijk).

Zo huur je een kleedje

De voorverkoop van de kleedjes begint op zaterdag 13 april om 09.00 uur bij ACEC aan de Roggestraat. Een kleedje kost €10 euro (contant betalen). Je kunt maximaal twee kleedjes per persoon huren. De verkoop duurt tot 11.00 uur.

Tipje: het wachten op je kleedje kán even duren, dus als je €0,50 extra meeneemt, kun je jezelf trakteren op een kop koffie, verkrijgbaar aan de bar in het ACEC gebouw.

BEST tas

Bij je kleedje ontvang je een BEST tas waarin je aan aan het einde van de kleedjesmarkt overgebleven bruikbare spullen kunt doen voor verkoop in één van de kringloopwinkels van Foenix.

  • Sta je in de Nieuwstraat, Vosselmanstraat, Roggestraat of Beekpark dan kun je deze afgeven bij Foenix inleverpunten bij de brandweerkazerne aan de Vosselmanstraat of naast het Beekpark. Daar staan ook containers voor restafval.
  • Sta je in de Hoofdstraat-Zuid, Beekstraat, Marktstraat of Paslaan dan kun je de BEST tas laten staan. Deze haalt Foenix op. Het restafval moet je dan zelf meenemen.

Parkeren met korting

Als verkoper kun je je auto de hele Koningsdag parkeren in één van de twee Q-Park garages (Nieuwstraat en Museum-Centrum) voor €5. Meer hierover hoor je bij de verkoop van de kleedjes.

Om verstopping te voorkomen geldt bij het afbreken van de kleedjesmarkt voor het traject Nieuwstraat, Vosselmanstraat eenrichtingsverkeer. Toegang heb je uitsluitend via de Nieuwstraat en uitrijden kan via de Vosselmanstraat. Stoppen om in te laden doe je altijd rechts van de weg, ook al is je kleedje aan de linkerkant, waardoor een doorgang mogelijk blijft. Er zijn verkeersregelaars aanwezig.


Meer over ACEC ontdekken?

ACEC galeries

Nu open12:00 - 17:30

Roggestraat 44, Apeldoorn

Bekijk meer:galeries

De route van de kleedjesmarkt

De route loopt dit jaar via de Nieuwstraat – Vosselmanstraat – Roggestraat (vanaf ingang Q-park)
naar het Beekpark (rondom).

Dit zijn de locaties waarop je de Kleedjesmarkt op Koningsdag 2019 kunt vinden:
• Marktstraat
• Beekstraat
• Beekpark
• Vosselmanstraat
• Nieuwstraat
• Paslaan
• Van de Houven van Oordtlaan
• Oranjepark

Kleedjesmarkt De Eglantier

Ook op De Eglantier komt een kleedjesmarkt op 27 april, tussen 8.00 en 13.00 uur. Tot 20 april kun je een gratis plek claimen bij House of Tall/Pretty Tall.


Meer over House of Tall ontdekken?

House of Tall kledingwinkels

Nu open12:00 - 17:00

De Eglantier 407-409, Apeldoorn

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.