O, dennenboom! Hier in Apeldoorn koop je een echte kerstboom

Door Anne Sophie Schotman 6 december 2017

Sinterklaas eruit, kerstboom erin! En niks gezelliger dan de geur van een échte naaldboom. Wij zochten uit waar in Apeldoorn je de boom vindt die het beste bij je past. Want nee, niet elke kerstboom is hetzelfde.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Groenrijk Apeldoorn

Kerstboom Apeldoorn

Wist je dat de boom die we als dennenboom toezingen eigenlijk bijna altijd een spar is? De meest gebruikelijke kerstboom is een fijnspar. Die is goed betaalbaar en heeft die fantastische kerstgeur, máár verliest wel sneller zijn naalden. Een andere populaire boom is de Nordmann, die zijn naalden een stuk langer vasthoudt, maar weer niet geurt. En zet je deze na de kerstdagen in je tuin? Bedenk dan even dat hij 20 meter hoog kan worden.

Bij Groenrijk Apeldoorn vind je deze en nog meer soorten sparren in verschillende maten en omvangen. Dus leg de medewerkers al je wensen voor en inhaleer even diep boven elke boom.

GroenRijk Malkenschoten tuincentra

nu gesloten12:00 - 17:00

Malkenschoten 9, Apeldoorn

Bekijk meer:tuincentra

Robin Hood

Wat niet iedereen weet is dat je bij Robin Hood in Apeldoorn behalve voor vuurwerk ook voor een echte kerstboom terecht kan. Kies daarbij gerust het grootste exemplaar uit, je aanwinst wordt gratis thuisbezorgd.

Robin Hood Kerstbomen speciaalzaken

nu gesloten13:00 - 20:00

Molenstraat Centrum 284, Apeldoorn

Bekijk meer:speciaalzaken

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Kerstboom
Foto: Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Voor het ultieme wintergevoel zaag je zelf een boom om in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Aan de Wetweg in het natuurpark mag elke bezoeker gratis een boom uitzoeken, omzagen en meenemen. Je betaalt alleen voor de toegang tot het park.

De boom die je mee mag nemen is overigens geen spar, maar zowaar een dennenboom. Mooi, want deze houdt zijn naalden lang vast. Ook mooi is dat je met het omzagen van het boompje de natuur een handje helpt; hij groeit namelijk op de unieke stuifzandvlakte van het park en als jouw boom zou blijven staan verdwijnt dat landschap.

Een boom omzagen kan op 9, 10, 16 en 17 december. Vrijwilligers staan klaar om te assisteren en wie geen zaag heeft kan er een lenen. Kijk hier voor meer informatie.

Kerstbomenactie op het Leienplein

Kerstboom Apeldoorn

De kerstbomenactie op het Leienplein is een initiatief van de gezamenlijke ondernemers op het plein. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december koop je een kerstboom op het plein waarvan de opbrengst volledig naar 3fm Serious Request 2017 gaat. De ondernemers hopen €1000 op te halen.

Intratuin Apeldoorn

kerstbomen

🎥 l Bomen met kluit uit de Hollandse bodem, door een lokale boer gebracht of een echte Nordmann, aangeleverd vanuit Scandinavië. Bij Intratuin Apeldoorn vind je je favoriete kerstboom 🌲🎄

Posted by Intratuin Apeldoorn on Friday, 1 December 2017

Behalve de fijnspar en de Nordmann kun je ook nog gaan voor de blauwspar met zijn bijzondere blauw-grijze kleur. Of kies de compacte en slanke Servische spar waarvan de naalden aan de bovenkant groen zijn en aan de onderkant blauw.

Hoe je je kerstboom ook wilt, groen of blauw, imposant of klein, met of zonder kluit, lokaal geteeld of geïmporteerd uit Scandinavië, Intratuin heeft ook dit jaar alles op voorraad.

Intratuin Apeldoorn tuincentra

nu gesloten12:00 - 17:00

De Voorwaarts 420, Apeldoorn

Bekijk meer:tuincentra

Karwei Apeldoorn Noord

Kerstboom Apeldoorn
Foto: Veldhuis Kwekerij en Hovenier

Zoals elk jaar staat Veldhuis Kwekerij en Hovenier met zelf gekweekte bomen op het terrein van Karwei Apeldoorn Noord. Ook op zondag geopend! Vraag de kerstboomexperts gerust om advies en voorkom dat je eind december tegen een naaldloos stammetje aankijkt.

Karwei Apeldoorn Noord bouwmarkten

nu gesloten12:00 - 17:00

Laan van de Dierenriem 52, Apeldoorn

Bekijk meer:bouwmarkten

Dorien Bloemen & Cadeaus

Kerstboom Apeldoorn
Foto: Dorien Bloemen & Cadeau’s

Dorien Bloemen & Cadeaus op winkelcentrum ’t Fort verkoopt bomen in verschillende maten vanaf €15. Van elke verkochte kerstboom gaat €1 naar 3fm Serious Request.

Dorien Bloemen & Cadeaus bloemisten

vandaag gesloten

Linie 523, Apeldoorn

Bekijk meer:bloemisten

Praxis

Kerstboom Apeldoorn

Alle ruim 1000 kerstbomen bij Praxis in Apeldoorn zijn tussen de 8 en 12 jaar oud. Bij de bouwmarkt vind je Nordmannen, Servische sparren, blauwsparren en de niet-prikkende Fraserspar. En of  je nu ruimte hebt voor 80 centimeter of 275 centimeter boom, bij Praxis kun je terecht voor een passend maatje.

Praxis bouwmarkten

nu gesloten12:00 - 17:00

Kayersdijk 109, Apeldoorn

Bekijk meer:bouwmarkten

KiKaKerstboom

Kerstboom Apeldoorn
Foto: KiKaKerstboom

De vrijwilligers van KiKaKerstboom verkopen al vijf jaar lang kerstbomen die het nét niet haalden tot de grote tuincentra. De bomen hebben dus misschien een kalend plekje of een iets kromme stam, maar ze steunen wel mooi het goede doel. De volledige opbrengst gaat namelijk naar stichting KiKa (KinderKankervrij). In 2016 brachten de bomen €7.500 op!

De verkoop gebeurt onder andere rechtstreeks vanaf het land in Emst, maar je kunt in Apeldoorn ook terecht bij Vrielink Ruitersport, waar je jouw KiKaKerstboom voor €20 in een pot mee naar huis krijgt.

Vrielink speciaalzaken

vandaag gesloten

Zwolseweg 221, Apeldoorn

Bekijk meer:speciaalzaken
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶