Hier kun je een echte kerstboom kopen in Apeldoorn en omstreken!

Door Kas Rodermond 6 december 2018

Sinterklaas ligt achter in ons en de kerstboom wordt weer opgezet. Wij zochten uit waar in Apeldoorn je de kerstboom vindt, die het best bij jou past. Want niet elke kerstboom is hetzelfde. 

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Groenrijk Apeldoorn

Kerstboom Apeldoorn

Wist je dat de meest gebruikte kerstboom een Fijnspar is? Die is goed betaalbaar en heeft die fantastische kerstgeur, máár verliest wel sneller zijn naalden. Een andere populaire kerstboom is de Nordmann, die zijn naalden een stuk langer vasthoudt, maar niet zo’n fijn kerstgeur heeft als de Fijnspar.

Zet je deze na de kerstdagen in je tuin? Bedenk dan even dat hij 20 meter hoog kan worden.

Bij Groenrijk Apeldoorn vind je deze en nog meer soorten sparren in verschillende maten. Dus leg de medewerkers al je wensen voor en inhaleer even diep boven elke boom.


Meer over GroenRijk Malkenschoten ontdekken?

GroenRijk Malkenschoten tuincentra

Nu gesloten09:00 - 18:00

Malkenschoten 9, Apeldoorn

Bekijk meer:tuincentra

Het Nationaal park de hoge Veluwe

Kerstboom
Foto: Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Voor het ultieme wintergevoel zaag je zelf een boom om in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Aan de Wetweg in het natuurpark mag elke bezoeker gratis een boom uitzoeken, omzagen en meenemen. Je betaalt alleen voor de toegang tot het park.

De boom die je mee mag nemen is overigens geen spar, maar zowaar een dennenboom. Mooi, want deze houdt zijn naalden lang vast. Ook mooi is dat je met het omzagen van het boompje de natuur een handje helpt; hij groeit namelijk op de unieke stuifzandvlakte van het park en als jouw boom zou blijven staan verdwijnt dat landschap.

Een boom omzagen kan op 8, 9, 15 en 16 december. Vrijwilligers staan klaar om te assisteren en wie geen zaag heeft kan er een lenen. Kijk hier voor meer informatie.

Kerstbomenactie Leienplein

Kerstboom
Foto: unsplash.com

De Kerstbomenactie op het Leienplein is een initiatief van gezamenlijke ondernemers van het plein. Van donderdag 6 december tot donderdag 20 december koop je hier een kerstboom die volledig naar het goede doel Stichting Feestneus wordt geschonken. 

Intratuin

Kerstboom Apeldoorn

Behalve de fijnspar en de Nordmann kun je ook nog gaan voor de blauwspar met zijn bijzondere blauw-grijze kleur. Of kies de compacte en slanke Servische spar waarvan de naalden aan de bovenkant groen zijn en aan de onderkant blauw.

Hoe je je kerstboom ook wilt, groen of blauw, imposant of klein, met of zonder kluit, lokaal geteeld of geïmporteerd uit Scandinavië, Intratuin heeft ook dit jaar alles op voorraad.


Meer over Intratuin Apeldoorn ontdekken?

Intratuin Apeldoorn tuincentra

Nu gesloten09:30 - 18:00

De Voorwaarts 420, Apeldoorn

Bekijk meer:tuincentra

Praxis

Bij de bouwmarkt vind je Nordmannen, Servische sparren, blauwsparren en de niet-prikkende Fraserspar. En of  je nu ruimte hebt voor 80 centimeter of 275 centimeter boom, bij Praxis kun je terecht voor een passend maatje.


Meer over Praxis ontdekken?

Praxis bouwmarkten

Nu gesloten09:00 - 21:00

Kayersdijk 109, Apeldoorn

Bekijk meer:bouwmarkten

KiKakerstboom

Kerstboom Apeldoorn
Foto: KiKaKerstboom

De vrijwilligers van KiKaKerstboom verkopen al vijf jaar lang kerstbomen die het nét niet haalden tot de grote tuincentra. De bomen hebben dus misschien een kalend plekje of een iets kromme stam, maar ze steunen wel mooi het goede doel. De volledige opbrengst gaat namelijk naar stichting KiKa (KinderKankervrij).

De verkoop gebeurt onder andere rechtstreeks vanaf het land in Emst, maar je kunt ook naar Vaassen en Epe.

Lees ook:

Visschotel Konink Vis

De perfecte visschotel voor je kerstdiner bestel je hier

Het hoofdgerecht deze kerst? Vis natuurlijk! Konink Vis helpt ons met vier fantastische visschotels ...

Egbert Veldhuis Kwekerij en Hovenier

Kerstboom Apeldoorn
Foto: Veldhuis Kwekerij

Egbert Veldhuis verkocht zijn kerstbomen al een aantal jaren vanaf het parkeerterrein bij Karwei Apeldoorn Noord, maar die bouwmarkt is afgebrand. En dus verkoop Egbert zijn kerstbomen vanaf zijn kwekerij, aan de Poelweg 68 in Vaassen.

De verkoop is vanaf 1 december maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

De Punt

Posted by Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell on Thursday, 29 November 2018

Scouting Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell verkoopt op zaterdag 8 en 15 december kerstbomen op eigen terrein genaamd De Punt, aan Jachtlaan 4-6. Tussen 9.00 en 17.00 uur kun je er terecht.

Missen we er eentje?

Waar kun je nog meer een kerstboom kopen in Apeldoorn? Laat het ons weten!

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.