Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Apeldoorn koop je de mooiste echte kerstbomen (en 6 tips om ze mooi te houden)

Aangeboden door Praxis 25 november 2020

Fonkelende lichtjes en de geur van kerst: bij bouwmarkt Praxis Apeldoorn is de verkoop van echte kerstbomen deze week begonnen! Je vindt er Nordmannen, Omorika’s, Blauwsparren en de niet-prikkende Fraserspar in elk formaat en voor elk budget. En wil je graag dat je spar er met de feestdagen nog steeds fris, vol en groen bij staat? Dan heeft Praxis een paar handige tips.

Of  je nu ruimte hebt voor 80 centimeter of 275 centimeter boom, bij Praxis kun je terecht voor een passend maatje. Ook wordt je kerstboom op verzoek gratis thuisbezorgd. En heb je nog niet genoeg kerstballen, verlichting, slingers en pieken in huis om je nieuwe boom te versieren? De kerstafdeling van Praxis is ook weer tot de nok gevuld met álles kerst.

Bij Praxis kies je zelf de perfecte boom. Foto's: Praxis Apeldoorn

Maar hoe zat het ook alweer met de verzorging van een echte boom? Een aantal tips van Praxis op een rijtje.

Met of zonder kluit?

Het duurzaamst is om een kerstboom met kluit te kopen. Deze kun je gemakkelijk verpotten, waardoor de boom na de kerst in de tuin kan staan. Zo kun je er nog langer van genieten. Ga je voor een kluitloze boom? Gebruik dan een kerstboomstandaard om de kerstboom recht en stabiel neer te zetten.

Zaag een stukje van de stam af

Heb je een gezaagde kerstboom? Zorg dan dat je zelf nog eens drie tot vier centimeter van de onderkant van de stam afzaagt. Zo kan de boom beter water opnemen. Zaag de stam recht af, en dus niet schuin of in een V-vorm.

Je kerstboom laten acclimatiseren

Laat je kerstboom minstens 24 uur acclimatiseren in een koele ruimte van het huis. Zet een gezaagde boom ook alvast in een emmer of kerstboomstandaard met water.

Praxis Kerstbomen

Zoek een goede plek voor je kerstboom

Zoek een mooie plek in je huis voor de boom. Het liefst niet op de tocht of dichter dan twee meter op de verwarming. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de boom snel uitdroogt. Heb je vloerverwarming? Zet je kerstboom dan het liefst op een krukje.

Je kerstboom water geven

Je kerstboom heeft water nodig. Een kerstboom zonder kluit water geven doe je door een kerstboomstandaard met waterreservoir te gebruiken. Controleer iedere dag of die nog goed gevuld is met water. Een boom drinkt namelijk liters water per dag. Zo voorkom je uitdroging en het uitvallen van naalden. Ook kun je af en toe de takken nat sproeien.

Je kerstboom voeding geven

Voor een extra boost, kun je je kerstboom voeding geven. Hierdoor blijft hij langer mooi. En goed nieuws: dit jaar krijg je bij Praxis bij iedere kerstboom een gratis zakje copmo. Doe af en toe een klein beetje voeding bij het water en geniet extra lang van je kerstboom!

Lees ook:

Praxis Apeldoorn kerstafdeling (6)

De kerstafdeling van Praxis is geopend: dit zijn de kersttrends voor 2020

De kerstafdeling van Praxis Apeldoorn is geopend en we weten allemaal wat dat betekent: het is weer ...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Praxis. Meer over Praxis ontdekken?

Praxis

bouwmarkten

Geopend09:00 - 21:00

Kayersdijk 109, Apeldoorn

Bekijk meer:bouwmarkten

adv.