Cadeautip: geef eens een bijzondere Apeldoornse ervaring

Door Anne Sophie Schotman 19 december 2018

Op zoek naar een last-minute kerstcadeau zonder de momenteel hysterische Hoofdstraat in te hoeven? Geef eens een Apeldoornse ervaring cadeau! Van een kijkje achter de schermen van onze verffabriek, tot zelf bier brouwen of voor één dagje dierverzorger zijn. 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kijkje in de fabriek

Royal Talens rondleding

Neem eens een kijkje achter de schermen van een van Apeldoorns meest iconische bedrijven, Royal Talens. Gaaf om te zien hoe kunstenaarsverven worden geproduceerd, van pigment tot gevulde tube. Je kunt kiezen voor een rondleiding in januari of februari 2019. De tour door de verffabriek kost €14,99 en duurt maximaal anderhalf uur. Kijk hier voor meer informatie.


Meer over Royal Talens Experience Centre ontdekken?

Royal Talens Experience Centre entertainment

Vandaag gesloten

Sophialaan 46, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment

Dierverzorger voor één dag

Apenheul ANP
Foto: ANP

Dit is een droom die uitkomt. Ken je iemand ouder dan 16 jaar, in goede fysieke conditie, die net als de rest van de wereldpopulatie eigenlijk liever dierverzorger was geworden? Maak iemand zielsgelukkig deze kerst als dierverzorger voor één dag bij Apenheul. Hij of zij gaat de dierverzorgers van het apenpark helpen met de verzorging van de doodshoofdaapjes en de halfapen. Vet!

Het bedrag van €200 dat je hiervoor betaalt komt ten goede van het Apenheul Natuurbehoudfonds. De data voor 2019 zijn nog niet bekend, dus houd de site in de gaten. Lees hier meer.

Doodshoofdaapjes Apenheul

Ingrid is dierverzorger bij Apenheul: ‘Ik ken alle zeventig doodshoofdaapjes’

Onze Apeldoorner van de week Ingrid Schouw (35), dierverzorger bij Apenheul met een specialisatie in...

Meer over Apenheul ontdekken?

Apenheul dierenopvang

Nu open09:00 - 18:00

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn

Bekijk meer:dierenopvang

Een avondje huilen van het lachen

Comedy

Niets leuker om te geven dan een grote grijns! Neem iemand mee naar de Live Stand-up comedy-avond in Irish pub Finnegan’s bijvoorbeeld. Voor €10 per persoon krijg je drie stand-up comedians voorgeschoteld (Nederlands- of Engelstalig). Tickets koop je in de bar of bestel je per mail. Lees hier meer.

Of laat iemand een avond lang lachen in schouwburg Orpheus tijdens Silvesters Comedy Club, waar professionele comedians worden afgewisseld met aanstormend talent. Tickets hiervoor kosten €13,75, meer informatie vind je hier.


Meer over Finnegan’s Irish pub ontdekken?

Finnegan’s Irish pub cafés

Nu open12:00 - 01:00

Hoofdstraat 176, Apeldoorn

Bekijk meer:cafés

Meer over Theater & Congres Orpheus ontdekken?

Theater & Congres Orpheus theaters

Nu open10:00 - 22:00

Churchillplein 1, Apeldoorn

Bekijk meer:theaters

Sterren kijken

Sterren kijken

Superromantisch en ook nog eens spotgoedkoop. Verras je vriend of vriendin met een bijzonder avondje sterren turen door de telescoop van Sterrenwacht Bussloo.

Elke vrijdagavond geeft een vrijwilliger van de Sterrenwacht een presentatie over een onderwerp uit de wereld van de sterrenkunde. Voor en na deze presentatie is er bij helder weer de mogelijkheid om naar de sterren te kijken. Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. De entreeprijs is €5 per persoon. Kijk op de agenda voor de onderwerpen van de lezingen en voor praktische informatie. 

Introductieles skiën of snowboarden

Ervaring Apeldoorn
Foto: ML Sport & Snowcenter

Gaaf! Zet iemand als verrassing een dagje op de ski’s of op een snowboard met een introductieles bij ML Sport & Snowcenter. Goede voorbereiding op de skivakantie, maar ook leuk om gewoon een keer te proberen. Een introductieles kost €25 per persoon, dit is inclusief gebruik van het materiaal.


Meer over ML Sport & Snowcenter ontdekken?

ML Sport & Snowcenter sport en bewegen

Nu open09:00 - 23:00

Veenweg 38c, Apeldoorn

Bekijk meer:sport en bewegen

Zelf bier brouwen

brakke brouwer
Foto: Brakke Brouwer

Bij de Brakke Brouwer in het centrum van Apeldoorn leer je in een middag hoe je je eigen bier maakt. Na het storten, maischen, filteren, lunchen, hevelen, spoelen, koken, koelen en de hoofdvergisting neemt de cursusleider het van je over. Na zes weken nagisten kun je zes van je eigen biertjes op komen halen. Trots!

Voor €50 koop je een plaatsje in een van de workshops in 2019. Kijk hier voor meer informatie.


Meer over De Brakke Brouwer ontdekken?

De Brakke Brouwer brouwerijen

, Apeldoorn

Bekijk meer:brouwerijen

Als kunst je lief is

Waar je normaal gesproken 40 musea in heel Nederland moet bezoeken om hun publiekslievelingen te bekijken, zijn ze tijdens de tentoonstelling Als kunst je lief is nu eenmalig samen te zien in het Kröller-Müller Museum.

Van een zwaard uit het bronzen tijdperk tot een schilderij van Neo Rauch uit 2016 en van een sculptuur van Adriaen de Vries tot een glazen karaf van Copier. Leuk om te geven aan jonge én oude kunstliefhebbers. Lees hier meer over de tentoonstelling, rondleidingen en lezingen in het museum. Tickets kosten €19.

Een workshop of cursus

Kerstcadeau ervaring in Apeldoorn

Het perfecte cadeau voor leergierige mensen is natuurlijk een cursus of workshop. Leer in één middag koken, bakken, verven, make-uppen, wijn proeven en bouwen onder begeleiding van een van de vele enthousiaste cursusleiders in Apeldoorn. We verzamelden de leukste workshops voor je:

Wijncursussen 2018

Dit zijn de leukste workshops in Apeldoorn

Zin om iets nieuws te leren? Wat dacht je van een workshop volgen? We verzamelden de allerleukste wo...
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.