Apeldoorners gaan gourmetten in het Brugwachtershuisje

Door Anne Sophie Schotman 24 december 2018

Kijk niet vreemd op als er morgen, 25 december, een gourmetlucht uit het Brugwachtershuisje aan de Deventerstraat komt. Waarschijnlijk zie je door de beslagen ruiten van het glazen huisje heen ook nog vier mensen druk in de weer met pannetjes en cordon bleutjes: er wordt dit jaar gegourmet in het Brugwachtershuisje!

Kerstdiner

Het huisje van nauwelijks vier vierkante meter is dit jaar het bijzondere decor van het kerstdiner van vier Apeldoornse vrienden, meldt De Stentor. Toen Apeldoornse dj Gert Mulder, zijn vrouw en twee vrienden namelijk bedachten dat ze wel wilden gourmetten op eerste kerstdag, maar – zoals iedereen zal herkennen – liever niet in huis, moesten ze iets anders bedenken.

Gourmetten in Brugwachtershuisje
Foto: Maarten Sprangh/De Stentor

In eerste instantie was eten bij Café de Oude Haven het idee, maar daar bleek geen plek meer. Wat wel nog beschikbaar was, was het Brugwachtershuisje aan het Kanaal.

Daarom kan het maar zo zijn dat je morgen onderweg naar je eigen kerstdiner een glimp van deze bijzondere feestmaaltijd opvangt. Het begin van een nieuwe Apeldoornse traditie?

adv.