Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn | Haps Apeldoorn

Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn | Haps Apeldoorn

Heelmeestersdreef 215 7328 KB Apeldoorn

Over Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn | Haps Apeldoorn

Diep in de bossen rond Apeldoorn ligt een prehistorisch dorp uit de ijzertijd. Een oase van eenvoudig leven welke voor basisschoolkinderen (bovenbouw) alléén toegankelijk is door een tijdreis te maken naar 500 voor Chr.

Het Haps is veel meer dan een schoolkamp op de Veluwe, de ambitie reikt veel verder. Het Hapsproject is opgezet als een educatief project waarbij de ontwikkeling van de mens en zijn invloed op de omgeving als uitgangspunt gebruikt wordt. In het leven in die tijd is intensief samenwerken, vindingrijkheid, doorzettingsvermogen en de nodige lef van het grootste belang. Het zijn deze elementen die deze tijdreis tot een onvergetelijke ervaring maken.

Na afloop zullen de deelnemers verder door het leven gaan als Hapsburgers. Zij hebben ervaren dat, wie een toekomst wil hebben moet zijn verleden kennen.

Het oergevoel van het Haps

Het verblijf in het prehistorisch dorp is zowel een avontuur als een confrontatie met het ontbreken van hedendaagse “gemakken”. Koken boven open vuren, ’s avonds verlichting door olielampen en gezelligheid van het kampvuur.

Onvergetelijke ervaring

Juist het aangewezen zijn op de meest elementaire levensvoorwaarden vormt de rijkdom van een verblijf in deze prehistorisch setting. Zelf brood kneden, broodoven stoken, soep bereiden, het stoken van de nodige vuren (inclusief houthakken) en het verzorgen van de dieren zijn de activiteiten waarmee men een groot gedeelte van de dag mee doorbrengt.

Meest recent over Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn | Haps Apeldoorn

karwei apeldoorn noord

Werken om de hoek: 5 x leuke nieuwe vacatures in Apeldoorn

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten 5 leuke vacatures in Apeldoorn op een rij. Zit jouw droomjob er…