Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze vier vrouwen ontdekten door PureMotion wat beweging kan doen

Aangeboden door Bewegingsstudio PureMotion 7 november 2018

‘Zitten is het nieuwe roken’, weten we nu. Daarom helpt Keety Zoeten (41) van PureMotion vrouwen stapje voor stapje weer plezier krijgen in bewegen. Met haar pilates-, dansconditie- en yogalessen laat ze mensen zien wat beweging kan doen, lichamelijk én mentaal.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

‘Na afloop voel ik me soepel en ontspannen’

praktijk PureMotion
Foto: indebuurt.nl

“Het effect van te weinig bewegen,” legt Keety uit, “is naast overgewicht en allerlei lichamelijke klachten, een splitsing tussen lichaam en geest. Dat je dus weinig contact hebt met je lichaam en bepaalde signalen uit je lichaam niet meer goed voelt. Het heeft zelfs effect op het verwerken van emoties. Dus door bewegen ga je overgewicht en lichamelijke klachten tegen, maar voel je je ook echt beter. Mensen die meer bewegen en dat bewust en met veel plezier doen, hebben minder last van depressies en andere emotionele problemen.

Wat ik met PureMotion doe is mensen in beweging krijgen door middel van dans, pilates en yoga. Dansen draagt namelijk bij aan het plezier in bewegen, pilatesoefeningen gaan precies tegen een ‘foute’ zithouding in en yoga zorgt voor meer aandacht voor je lichaam. Zo ga je dus precies tegen de effecten van het vele zitten en weinig bewegen in!”

Dat ervoer ook Mandy (29) “Ik voel me altijd heel fijn als ik uit de les kom. Het bewegen zorgt ervoor dat ik even aan niets anders hoef te denken en na afloop voel ik me soepel en ontspannen.”

‘Ik hield nooit zo van sporten’

praktijk PureMotion

Elise (56) volgt de dans- en pilateslessen bij PureMotion: “Ik ben vorig jaar augustus, na 37 jaar huwelijk, alleen komen te staan. Ik moest mijn leven weer opnieuw vormgeven. Mijn vriendin Sylvia wees me op de sportschool van Keety, waar zij erg enthousiast over is.

Ik hield nooit zo van sporten maar ik vind Keety’s lessen super leuk. Ik kom dus ook alleen niet als het écht niet anders kan. Van dansen word ik vrolijk en de pilateslessen zijn goed voor de spieren. De gehele les is goed voor mijn lijf en voor mijn hoofd!”

‘Ik bewonder haar deskundigheid’

praktijk PureMotion

Annemarie (63): “Achttien jaar geleden ontmoette ik Keety omdat zij mij cesartherapie gaf. Ze adviseerde me om wekelijks aan een groepsles deel te nemen, maar daar had ik geen oren naar, omdat ik al verschillende sportscholen had bezocht en telkens na enkele maanden afhaakte.

Na een half jaar kwam ik met dezelfde klachten opnieuw bij Keety en besloot haar aanbod om met een groepsles mee te doen een kans te geven. Sindsdien ben ik 17,5 jaar met veel plezier lid en ben ik niet van plan weg te gaan. Ik volgde de afgelopen jaren de lessen conditie/pilates. Eén, twee of drie keer per week, al naar gelang het in mijn leven past.

Ik geniet van de mooie choreografie die Keety weet te integreren in haar lessen en de leuke gevarieerde muziek. Ik bewonder haar deskundigheid en de heldere wijze waarop ze uitleg geeft over hoe bepaalde bewegingen moeten worden gemaakt en waarom. Ik ben erg blij met de respectvolle manier waarop ze met alle deelnemers omgaat en, als kers op de taart, geniet ik van haar humor. De lessen zijn altijd gezellig en er is vaak plezier. Ik voel mij fitter, ik beweeg gemakkelijker en ik geniet meer van bewegen.”

‘Het is een leuk gemêleerd gezelschap in alle leeftijden’

praktijk PureMotion
Altijd tijd voor koffie en koekjes! Foto: indebuurt.nl

Aline (47): “Ik denk dat ik al ruim 10 jaar lessen volg bij Keety. In eerste instantie vond ik het belangrijk dat ik na de geboorte van mij twee kids weer een beetje in beweging kwam. Nu ik wat ouder word merk ik hoe belangrijk het voor mijn lijf is dat ik regelmatig blijf bewegen. Na de les kom ik altijd weer met een voldaan gevoel thuis!

Vooral de persoonlijke aandacht en de begeleiding van Keety tijdens de les spreken mij heel erg aan. Ze let goed op je houding en hoe je de oefeningen doet. Daarnaast is de club mensen die er wekelijks komt vertrouwd, het is een leuk gemêleerd gezelschap in alle leeftijden. Als je naderhand zin hebt in een kop koffie of thee ben je altijd welkom, dit alles maakt het sporten een stuk leuker en gezelliger! Ik hoop dit nog lang te kunnen doen en als ik meer tijd heb, hoop ik nog eens twee keer per week te kunnen gaan!”

Wist je dat…

praktijk PureMotion

Naast het abonnement dat je kan afsluiten voor lessen in de studio van PureMotion, introduceert Keety in januari 2019 ook een online programma. Dit programma heet ‘Bewegen op het ritme van de seizoenen’. Hiermee kun je, naast de lessen in de studio, in je eigen tijd thuis oefenen en je meer verbinden met de natuur. Het is geïnspireerd op het boek ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen‘ van Jaap Voigt.

Nu al geïnspireerd door de sporters van Keety? Kom dan een gratis proefles volgen en ontdek wat PureMotion voor jou kan doen!

Lees ook: 

praktijk PureMotion

Keety Zoeten van PureMotion: “Zo mooi wat beweging met mensen kan doen”

Of het nu een yogapose, een pilatesstap of een dansmove is; Keety Zoeten (41) van bewegingspraktijk ...

Meer over Bewegingsstudio PureMotion ontdekken?

Bewegingsstudio PureMotion

Vandaag gesloten

Lage Kamp 10, Apeldoorn

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.