Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel coronaboetes werden er in Apeldoorn al uitgedeeld

Door Carin Van der Meij 7 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. 

Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeenten ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Apeldoorn

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Apeldoorners die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Apeldoornse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 47 mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen.

Regio Apeldoorn

Is dit veel? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio Apeldoorn kijken. In gemeente Epe bijvoorbeeld deelden BOA’s 5 boetes uit. In gemeente Ede werden veel meer mensen beboet: 238 keer werd er een overtreding met een bon bestraft. In Arnhem was dat 201 keer.

In kaart

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Wij praten je hier bij. 

zomer terras kaldi martins

Versoepelde maatregelen: dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Apeldoorn

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...
Leeg terras Leienplein

Niet aan coronamaatregelen houden in Apeldoorn: zo hoog is de boete

Houd 1,5 meter afstand en ga je niet met drie personen of meer – gezinnen en kinderen uitgezonderd –...

adv.