Coaches van Startwijzer: ‘Iedereen krijgt bij ons de kans om de passie voor het werk weer terug te vinden’

Aangeboden door Startwijzer Apeldoorn

Nelleke en René zijn coaches bij Startwijzer | Foto: Startwijzer

Nelleke en René zijn coaches bij Startwijzer in Apeldoorn. Zij begeleiden je graag bij het vinden van een nieuwe baan of het starten van een eigen onderneming. Iedereen wil toch iets doen waar je blij van wordt? “Ook al ben je herstellende van een burn out of 100 procent afgekeurd: mensen krijgen bij ons de kans om hun passie voor werk weer terug te vinden.”

De coaches van Startwijzer ondersteunen mensen vanuit een uitkeringssituatie naar een eigen bedrijf of een nieuwe baan. Daarvoor ben je bij hen aan het goede adres: in de afgelopen 23 jaar heeft Startwijzer al duizenden mensen begeleid bij het vinden van een nieuwe of verbeterde werksituatie. Over heel Nederland werken er ongeveer 30 coaches bij het bedrijf.

Terug in je kracht

Er zijn verschillende redenen waarom mensen uitvallen tijdens hun werk. Dit kan bijvoorbeeld gaan om ziekte of ontslag na een reorganisatie. Toch betekent dat niet dat je daarna nooit meer aan de slag kunt. Misschien zoek je juist wel een nieuwe uitdaging, zoals een eigen onderneming of een baan in een ander werkveld. Startwijzer wil dat er zo min mogelijk mensen langs de zijlijn staan. En dat lukt!

Het is de missie van Startwijzer om mensen te laten ervaren waar hun mogelijkheden en talenten liggen. De coaches lopen stap voor stap met je mee op jouw route naar nieuw succes. Zodat je weer in je eigen kracht komt te staan en ontdekt wat er écht bij je past.

Lees verder onder de foto >

René in zijn rol als coach | Foto: Startwijzer

Twee sporen

Startwijzer richt zich dus voornamelijk op mensen die willen re-integreren. Je hebt hierbij de mogelijkheid om twee sporen te bewandelen. Merle is directeur bij Startwijzer. Zij vertelt: “Mensen die momenteel niet werken zitten vaak met twee vragen in het hoofd: ‘wil ik terug naar een baan?’ of ‘wil ik zelf een onderneming starten?’ We begeleiden je ook bij het maken van die keuze. Je kunt de opties tegelijkertijd verkennen en tussentijds wisselen van richting.”

Verrassende wendingen

Nelleke is coach bij Startwijzer, maar heeft een achtergrond in marketing en communicatie. Zij is ooit zelf in een burn-out beland en heeft daarna een traject bij Startwijzer gevolgd. Mét succes! Ze hebben veel voor haar betekend. “Ik vind het belangrijk om mijn verhaal te delen, juist om te laten zien wat er allemaal nog mogelijk is”, licht ze toe. “Toen ik zelf een burn-out had, voelde ik me niet nuttig. Het was alsof je niet meer meedoet.”

“We hebben mensen die 100 procent zijn afgekeurd, maar toch graag iets willen betekenen en doen. Thuiszitten is maar thuis zitten. De mensen willen iets bijdragen en daardoor weer een positief gevoel krijgen. Zo ben ik zelf begonnen met coachings-opleidingen en tijdens het re-integreren kwam ik in contact met Startwijzer. Zij hebben me begeleid bij het starten van mijn eigen onderneming. Er is écht aandacht voor de mens die voor je zit.”

Mogelijkheden én successen

De coaches denken in oplossingen: wat kan iemand nog wel en welke mogelijkheden zijn er? Nelleke geeft een voorbeeld van één van haar klanten. “Ik heb haar een jaar begeleid, als onderdeel van een ondernemerstraject. Zij is masseuse geworden. In principe was zij afgekeurd, maar ze heeft hierin het tegendeel bewezen: ze heeft binnenkort haar honderdste klant.” Wow!

Lees verder onder de foto >

Nelleke is in gesprek met een klant | Foto: Startwijzer

Meer voordelen

De klant van Nelleke heeft een fysieke aandoening. Doordat zij nu weer de regie heeft over haar eigen werk kan ze zelf aanvoelen wat ze aankan. “De ene week behandelt ze meer klanten en de andere week minder. Dat is zo mooi aan ondernemerschap, dat kan zowel parttime als fulltime”, vertelt Nelleke.

Mooi beroep

Nelleke en René ondersteunen mensen om weer deel te kunnen nemen aan de maatschappij, om zo zingeving uit hun dag te halen. Hoe mooi is dat? René: “Natuurlijk hebben we wel een idee wat iemand nodig heeft, maar het is wel echt maatwerk. Elk persoon vraagt om iets anders en daarom hebben we verschillende type trajecten.” Merle vult aan: “Soms wordt iemand gecoacht om een dagritme op te bouwen of begint iemand met vrijwilligerswerk. Vervolgens is er een mogelijkheid om door te stromen naar een baan of de start als zelfstandig ondernemer”.

“Sommigen staan te popelen aan de start om iets te gaan doen, maar hebben nog geen idee wát. Daartegenover staan weer mensen die wél weten wat ze willen, maar dit in uren moeten opbouwen. Het is prachtig dat wij gezamenlijk met de klant een invulling kunnen bedenken. Mensen willen graag en kunnen dit vrijblijvend verkennen”, vervolgt René. Naast de individuele begeleiding is er een online leeromgeving waar mensen bij vragen zelf terecht kunnen.

Begeleiding

Dit wist je misschien niet: iedereen met een uitkering mag bij het UWV om begeleiding vragen. Het UWV verwijst je dan weer door naar re-intergratiebureau Startwijzer. Daar wordt vervolgens gekeken welk traject bij hen past en wat de persoonlijke behoefte is. Dat verschilt per persoon, maar een traject duurt meestal tussen de 6 maanden en een jaar, waarin je werkt aan je eigen doelen.

Van hondentrainer tot chauffeur

Van masseuse tot advocaat: de variatie aan klanten is groot. Maar veel mensen keren niet terug in hun bekende werkveld en starten velen voor zichzelf iets nieuws of vinden een baan in een andere branche. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een kookboek of het brouwen van bier, van alles is mogelijk. Bij Startwijzer ontdekken mensen hun kwaliteiten en talenten. “Dat blijft bijzonder om mee te maken,” beamen Nelleke, René en Merle.

Iets voor jou?

Het moge duidelijk zijn: heb je een uitkering bij het UWV en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Maak dan een gratis afspraak maken met één van de coaches van Startwijzer. Dat kan online, bij jou thuis of op locatie in Apeldoorn. Ook het intakegesprek is gratis. Ze verkennen graag met jou de route en stippelen dit met alle liefde voor je uit. Extra fijn: de dienstverlening is voor de hele Stedendriehoek.

Workshops in de CODA bibliotheek

Op 23 januari van 13.00 tot 15.00 uur organiseren René en Nelleke twee workshops in de CODA bibliotheek. René maakt samen met jou een actieplan om een passende baan te vinden. Tijdens zijn workshop krijg je inzicht in jouw persoonlijke weg naar een nieuwe baan. Nelleke zal vertellen over wat er komt kijken bij het starten van een onderneming. Met interactieve oefeningen kom je erachter of ondernemerschap iets voor jou is. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar [email protected]

Meer weten?

Ben je benieuwd naar meerdere verhalen van mensen die het traject bij Startwijzer hebben bewandeld en hun passie opnieuw hebben gevonden? Je kunt gratis het boek ‘Onverwacht werkgeluk’ bestellen door een e-mail te sturen naar [email protected] Hierin staan verhalen van voormalige klanten over hun reis naar nieuw geluk.

Het boek met prachtige verhalen | Foto: Startwijzer

Startwijzer Apeldoorn

Deventerstraat 40, 7311 LW Apeldoorn

Meer informatie

Startwijzer Apeldoorn

Deventerstraat 40, 7311 LW Apeldoorn

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Muziekliefhebbers opgelet! Voorkom gehoorschade met deze gratis gehoortest”

Muziekliefhebbers opgelet! Voorkom gehoorschade met deze gratis gehoortest

Aangeboden door Schoonenberg Hoorsupport

Ga naar “Eddie kon zijn nieuwe knie jarenlang niet buigen: ‘Ik ben het levende bewijs dat er tóch mogelijkheden zijn’”

Eddie kon zijn nieuwe knie jarenlang niet buigen: ‘Ik ben het levende bewijs dat er tóch mogelijkheden zijn’

Aangeboden door Sint Maartenskliniek

Ga naar “Ben jij tussen de 18 en 27 jaar? Dan kun je hier een gratis HPV-vaccinatie krijgen”

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar? Dan kun je hier een gratis HPV-vaccinatie krijgen

vlijtseweg 106 ggd hpv vaccinatie apeldoorn

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19”

Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Page compleet schoon 24 rollen en sensitive 16 rollen van € 33,98 voor € 16,99”

Page compleet schoon 24 rollen en sensitive 16 rollen van € 33,98 voor € 16,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Mestkorrels Diverse varianten Geschikt voor biologisch tuinieren € 0,99”

Mestkorrels Diverse varianten Geschikt voor biologisch tuinieren € 0,99

 • Action
 • Geldig t/m 28 maart 2023
Ga naar “Hollandse rode uien van € 0,99 voor € 0,79”

Hollandse rode uien van € 0,99 voor € 0,79

 • Dirk
 • Geldig t/m 28 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Bevlogen en actiegerichte directeur Don Bosco Apeldoorn”

Bevlogen en actiegerichte directeur Don Bosco Apeldoorn

 • Don Bosco Apeldoorn
 • Parttime
Ga naar “Zij-instromer onderwijs”

Zij-instromer onderwijs

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Schoonmaker studentencampus”

Schoonmaker studentencampus

 • Domica Apeldoorn
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Helpende in de ouderenzorg”

Helpende in de ouderenzorg

 • Tempo-Team
 • Parttime
logo-tempoteam
Ga naar “Product Manager”

Product Manager

 • Kamphorst Personeel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Maaiveld Festival”

Maaiveld Festival

 • CODA
 • Van 18 mei t/m 19 mei
Maaiveld Festival 2023 in Apeldoorn

Topper

Ga naar “Drakenbootfestival 2023”

Drakenbootfestival 2023

 • Van 16 jun t/m 18 jun
Drakenbootfestival 2019
Ga naar “Cultuur bij je buur 2023”

Cultuur bij je buur 2023

 • Van 15 apr t/m 16 apr
the lot cultuur bij je buur
Ga naar “het Stadsfeest”

het Stadsfeest

 • Theater & Concert Orpheus
 • Van 22 apr t/m 23 apr
het stadsfeest 22 april 2023
Ga naar “Record Store Day 2023”

Record Store Day 2023

 • Mansion24
 • 22 april 2023
plato apeldoorn mansion24