Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij Villa Optica kun je weer terecht met oogklachten en voor een (zonne)bril

Aangeboden door Villa Optica 16 april 2020

Villa Optica aan de Korenstraat is weer geopend voor de verkoop van brillen en zonnebrillen. En op afspraak kun je in de optiekzaak ook weer terecht voor oogmetingen, contactlenscontroles en optometrische onderzoeken. In twee weken tijd pasten eigenaren Willemijn Stam en Gerben Sinke de hele zaak aan om veilig te kunnen werken.

Beschermende maatregelen

Goed nieuws voor Apeldoorners die zich al zorgen begonnen te maken over de gezondheid van hun ogen. Het team van Villa Optica heeft er op inventieve wijze voor gezorgd dat de werkzaamheden onder de richtlijnen van het RIVM weer kunnen worden opgepakt.

Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Eigenaar Willemijn Stam: “We hebben tal van beschermende maatregelen getroffen. Zo hebben wij op de verkooptafel en de winkelbalie schermen geplaatst tussen de medewerker en klant in. Bij binnenkomst kunnen de handen meteen gedesinfecteerd worden en zo nodig van beschermende handschoenen voorzien.”

Foto's: Villa Optica

Oogonderzoek op afstand

Maar het lastigste was misschien wel om een manier te vinden om optometrische onderzoeken op een veilige manier te kunnen uitvoeren. Dat vraagt namelijk wel iets meer dan een beschermend scherm tussen het personeel en de klant in de oogmeetruimtes.

“Tijdens onze onderzoeken dragen we in veel gevallen mond- en gelaatsmaskers,” legt Willemijn uit. “De oogmetingen kunnen computergestuurd op 1,5 meter afstand worden gedaan. Als de klant geholpen is, worden alle gebruikte voorzieningen inclusief alle gepaste brillen of zonnebrillen weer gereinigd en gedesinfecteerd. Het vereist van onze medewerkers nog meer aandacht en zorg, maar we doen dit graag voor onze klanten!”

Foto's: Villa Optica

Telefonisch consult

Om de 1,5 meter afstand-regel te kunnen handhaven kunnen er bij Villa Optica niet meer dan vier klanten tegelijk ontvangen worden. Neem bij oogklachten daarom telefonisch contact op met Villa Optica om een afspraak te maken met een van de optometristen. “Alle contactlensdragers die geen klachten hebben adviseren we om hun lenzen te blijven vervangen en op tijd na te bestellen. Ook kunnen we telefonisch een consult afnemen.”

Inmiddels is ook de hele nieuwe voorjaarscollectie brillen en zonnebrillen binnen in de winkel. Voor het uitzoeken van een bril of zonnebril kun je zonder afspraak langskomen. Het hele team van Villa Optica staat klaar om je veilig te ontvangen!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Villa Optica. Meer over Villa Optica ontdekken?

Villa Optica

opticiens

Gesloten09:00 - 18:00

Korenstraat 27, Apeldoorn

Bekijk meer:opticiens

adv.