Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x supermooie korte wandelroutes in Apeldoorn

Door Anne Sophie Schotman 17 oktober 2019

Wandelen is goed voor je lijf en je ziel en Apeldoorn is natuurlijk super geschikt hiervoor. Wij hebben een paar mooie wandelroutes in Apeldoorn voor je op een rij gezet.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Apeldoorn 1900 (3 km)

Apeldoornse gevelquiz
Foto: indebuurt.nl

Deze stadswandeling voert je door het Apeldoorn van de negentiende eeuw. De wandeling van circa drie kilometer is hier te downloaden.

Groene Wissel (10 km)

Oranjepark
Foto: Angeline Dobber Fotografie

De Groene Wisselroute voert langs ‘oude en groene’ stadsdelen. Beginnend bij het station kom je langs de Grift, het Prinsen- en Verzetsstrijderspark en via Paleis Het Loo langs onder meer het Beekpark en Oranjepark. De routebeschrijving vind je hier.

Audiotour Apeldoornsche Bosch

Wandelroute

De Joods-psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch was van 1909 tot 1943 gevestigd aan de Zutphensestraat in Apeldoorn, op de plek waar nu ‘s Heeren Loo locatie Groot Schuylenburg gevestigd is. In januari 1943 gaf de Duitse bezetter opdracht tot ontruiming van de instelling.

Met een audiotour kun je nu langs de informatiepanelen die enkele jaren geleden op het terrein geplaatst zijn om meer te leren over het verhaal van Het Apeldoornsche Bosch. Startpunt van deze wandelroute is Brasserie De Zon, Regenboogbrink 20. De audiotour is te downloaden op dit webadres: www.ab75.nl.

Sprengenroute Orderbos (9 km)

sprengenroute

De Sprengenroute Orderbos gaat aan de zuidwestkant Apeldoorn uit om na 9 km te eindigen bij Ugchelen. Je wandelt onder meer langs de gegraven spreng de Orderbeek door het Orderbosch en het Willemsbosch. De route is een route van Apeldoorn Te Voet.

Paleispark

paleispark
foto Paleis Het Loo

Wat ooit bedoeld was als wandelgebied voor de bewoners van Paleis Het Loo is nu een geliefd park voor alle Apeldoorners. In het paleispark vind je onder meer vijvers, een badhuis en een paar folly’s.

Een dagkaart kost €2 per persoon en is verkrijgbaar bij de automaten die bij de twee ingangen van het park staan (bezoekersparkeerplaats Paleis Het Loo en parkeerplaats Bosloo). Kijk hier voor meer informatie en wandelroutes in het paleispark.

Hond mee? Ga dan hier heen:

losloopgebieden

In deze bossen in de buurt van Apeldoorn mag je met je hond loslopen

Veel baasjes gaan met hun honden naar Kootwijkerzand of Loofles en laten hun honden daar vrij rondlo...

En lees ook:

Wandelen met de boswachter en (met je gezin) genieten van lekkere gerechten doe je hier

Wil je in de herfst (met je kinderen) lekker genieten van het buitenleven? Dan hebben wij een tip vo...
fietsen door de regen

MAG DAT: fietsen met een paraplu in je handen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.