Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x pluktuinen in Apeldoorn

Door Anne Sophie Schotman 26 juni 2019

Groente en fruit, vers van het land, maar dan zonder groene vingers of een tuin? Hier in Apeldoorn vind je pluktuinen, waar je zelf fruit en groenten uit de grond of van de struik haalt!

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Pluktuin Apeldoorn

pluktuin apeldoorn
foto Pluktuin Apeldoorn

Wie van de natuur houdt, is hier aan het goede adres. In de pluktuin Apeldoorn kun je zelf je bloemen plukken en zijn ook diverse groenten te verkrijgen. Of neem even de tijd voor een kleine wandeling door de tuin en geniet van de rust.


Meer over Pluktuin Apeldoorn ontdekken?

Pluktuin Apeldoorn groenteboeren

Wieselse Kampweg 41, Wenum-Wiesel

Bekijk meer:groenteboeren

Stadsakkers

Stadsakkers Apeldoorn aan het werk
Foto: Stadsakkers

De Stadsakkers vallen misschien niet helemaal onder de pluktuinen, want het is niet de bedoeling dat je zelf gaat plukken. Maar de groente en het fruit dat je er koopt wordt vaak wel uit de grond of van de boom getrokken waar je bij staat. Wijs zelf de beste slakrop aan en hij ligt ’s avonds op je bord. Verser kan bijna niet!


Meer over Stadsakkers ontdekken?

Stadsakkers groenteboeren

Gesloten08:30 - 15:00

Dommeweg 5B, Apeldoorn

Bekijk meer:groenteboeren

Moestuin Havenpark

Posted by Moestuin Havenpark Apeldoorn on Thursday, 22 March 2018

Groei & Bloei Apeldoorn runt de moestuin Havenpark Apeldoorn (adres Korte Molenstraat 4) met vrijwilligers. Daar werken ze iedere woensdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur. Mensen kunnen dan langs komen om groente, fruit of bloemen te plukken tegen een klein bedrag. Vrijwilligers zijn overigens ook altijd welkom.

Valk Vers

Pluktuinen Apeldoorn
Foto: Valk Vers

Niet veel mensen weten dat in de achtertuin van Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel een moestuin van 1,2 hectare groot verborgen ligt. Deze tuin voorziet de keuken van het hotel en restaurant dagelijks van seizoensgroenten en kruiden.

Maar in het oogstseizoen is de tuin op vrijdagmiddagen ook open voor publiek. Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je er een rondleiding krijgen en voor €2,50 een proeftas vullen met zelf geplukte groenten en kruiden. De plukdagen van dit jaar worden binnenkort bekend gemaakt op de Facebookpagina van Valk Vers.


Meer over Van der Valk Hotel Apeldoorn | De Cantharel ontdekken?

Van der Valk Hotel Apeldoorn | De Cantharel hotels

Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn

Bekijk meer:hotels

Wenum Hoeve

Pluktuinen Apeldoorn
Foto: Wenum Hoeve

Aan de Wenumsedwarsweg in Wenum-Wiesel vind je boerderij Wenum Hoeve. In de moes- en pluktuin groeien bloemen en groenten die je zelf mag komen oogsten en plukken, op de weilanden eromheen lopen Hereford-koeien. In de boerderijwinkel kun je verder jam, honing en vlees van eigen erf kopen.


Meer over Wenum Hoeve ontdekken?

Wenum Hoeve

Vandaag gesloten

Wenumsedwarsweg 99, Wenum-Wiesel

Pluktuin De Donken

Pluktuin De Donken is in 2013 opgezet in het kader van Nationale Burendag. De tuin ligt tussen de Klingmakersdonk, Viltmakersdonk en Tingietersdonk in De Maten.

Moestuin achter De Graanhof

buurttuin
Sociaal werker Elise Vlietstra bij de buurttuin in Apeldoorn. foto Kevin Hagens

Achter voorzieningencentrum De Graanhof – een zijweggetje van de Hezeweg –  zit ook een moestuin. Daar mag je ook zelf plukken en een vrijwillige bijdrage deponeren in het aanwezige geldkistje zodat de eigenaren van de moestuin daar weer zaadjes en andere dingen van kunnen aanschaffen.

De boerderij van Bertus en Riek

Posted by De Boerderij van Bertus en Riek on Tuesday, 7 August 2018

De boerderij van Bertus en Riek in Beekbergen wordt gerund door de familie Jochems. Het is een zelfvoorzienend boerenbedrijf en daarnaast heeft de familie een moestuin. Die bevindt zich – samen met de verkoopkraam aan Het Witte Veen 13 in Beekbergen.


Meer over De Boerderij van Bertus en Riek ontdekken?

De Boerderij van Bertus en Riek boerenbedrijven

GeopendHele dag

Kruisweg 28, Beekbergen

Bekijk meer:boerenbedrijven

Wildplukken

Pluktuinen Apeldoorn

Behalve in pluktuinen kun je langs de weg en in het bos natuurlijk ook aardig wat bramen, bosbessen en aalbessen vinden. Nu is het wel zo dat wild plukken officieel niet mag, maar volgens de Wildplukwijzer vindt bijvoorbeeld Staatsbosbeheer het prima als je een handje vruchten mee naar huis neemt. Pluk dus met mate, beschadig geen planten en laat geen afval achter!

Kijk op dit kaartje van de Wildplukwijzer waar in en rond Apeldoorn je die plekken kan vinden en vul de kaart eventueel aan.

Nog een vergeten?

Pluktuinen Apeldoorn

Laat het ons weten, dan voegen we hem toe!

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.