Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe reporter bij indebuurt: Kuh Wak!

Door Jacky Kroon 5 april 2019

Mijn naam is Kuh Wak. Ik ben een young artist, made in China. Dat staat in ieder geval op mijn vleugel. Zelf kan ik me helaas niks meer herinneren van mijn verleden in China. Ik ga nu een nieuw leven opbouwen in Apeldoorn.

Hoe het begon

kuh wak
Kuh Wak en zijn ‘baasje’ Jacky.

In april 2013 ben ik te vondeling gezet bij het huis van Jacky in Apeldoorn. Ze heeft me eerst een paar dagen buiten laten staan. Ze dacht namelijk dat ik van één van de kinderen uit de buurt zou zijn. Uiteindelijk heeft ze me binnen gehaald. Daar moest ik direct in bad. Daarna ben ik bij de al aanwezige badeenden neergezet. Zo saai… Gelukkig vond Jacky dat ook niks. Als eerste is er toen een naam bedacht, dat werd Kuh Wak. Als je dat snel uitspreekt klinkt het als het geluid dat een Nederlandse eend maakt.

En toen?

Toen kwam de vraag wat ik zou willen gaan doen met mijn leven hier. Omdat ik schijnbaar een young artist ben, moest het wel iets creatiefs zijn. Na wat denkwerk leek het Jacky wel leuk om mij eerst te laten inburgeren in Apeldoorn en daarna in de rest van Nederland. En hoe kan je dat beter doen dan als Chinese toerist met een fotocamera om je nek? Aldus geschiedde en de rest is geschiedenis. Vanwege het soms koude Hollandse weer en de artistiekerigheid kreeg ik nog een rood-wit-blauwe sjaal en toen konden we beginnen.

kuh wakWe gaan van start

In het begin vond Jacky het wel raar (en soms zelfs hilarisch ongemakkelijk) om mij met allerlei mooie gebouwen of kunstwerken op de achtergrond op de foto te zetten. Je wilt niet weten wat voor een rare blikken wij soms krijgen als we aan het fotograferen zijn. Daarom heb ik eigen visitekaartjes gekregen. Die kunnen we dan geven aan de mensen die vragen wat we aan het doen zijn. Dat ze niet gaan denken dat we spionnen zijn of zo.

In het begin heb ik mijn belevenissen gedeeld op 365dagenproject.nl. Daar blog ik al bijna zes jaar. Vrij snel daar kreeg ik een eigen Facebookaccount.

En nu?

Nu mag ik jullie gaan verwonderen met mijn verhalen. Ik wil vertellen over het moois van Apeldoorn. Denk dan aan monumenten, kunstwerken, uit-tips en dergelijke. Mocht u een tip hebben voor mij dan lees ik dat graag!

Ik hoop dat jullie mijn verhalen en foto’s leuk gaan vinden.

Aldus gevleugeld,

Kuh Wak

Lees hieronder meer over Jacky:

jacky kroon

Even voorstellen: onze nieuwe gastschrijfster Jacky Kroon!

We hebben een gastschrijfster gevonden! Ze zal ons de komende periode verblijden met haar kijk op Ap...

adv.