Mysterie: waarom is het nieuwe fietspad bij het Zwitsalterrein afgesloten?

Door Natalie Polman 13 januari 2018

Op 30 november werd een nieuw fietspad bij het Zwitsalterrein geopend, maar open is het nooit geweest. Wat is er aan de hand?

Het nieuwe fietspad was volgens provincie en gemeente een aantrekkelijke en verkeersveilige fietsroute die noord en zuid met elkaar verbindt. Het fietspad loopt langs het Apeldoorns Kanaal en begint ter hoogte van de Pletterijweg tot aan de Edisonlaan.

Afgesloten

Vol trots openden wethouder Detlev Cziesso en gedeputeerde van de provincie Bea Schouten het betonnen pad op 30 november. Maar wat blijkt: het pad is nooit echt geopend en (nog steeds) afgesloten.

Vertraging

Nadat eerst de plaatsing van de lantaarnpalen met LED-verlichting vertraging opliep en het pad dus niet veilig begaanbaar was in het donker, werd later een te plaatsen hekwerk afgekeurd door de aannemer, valt te lezen op zwitsalapeldoorn.nl.

Hekwerk

Dat hekwerk “is nodig omdat er anders, zeker in het donker, een verkeersonveilige situatie kan ontstaan. Het fietspad maakt namelijk een bocht en ligt pal naast de kademuur”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Volgens de woordvoerder gaat het nog enkele weken duren voordat het fietspad bij het Zwitsalterrein officieel opengesteld wordt.

Het fietspad is overigens nog niet helemaal af. Fase 2, van de Ring tot aan de Anklaarseweg, volgt later dit jaar.