Lekker naar buiten: 5 x mooie wandelroutes in Apeldoorn

Door Natalie Polman 13 februari 2018

Apeldoorn is een prachtige stad om te wandelen. Wij hebben een paar mooie wandelroutes in Apeldoorn voor je op een rij gezet.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Apeldoorn 1900 (3 km)

Apeldoornse gevelquiz
Foto: indebuurt.nl

Deze stadswandeling voert je door het Apeldoorn van de negentiende eeuw. De wandeling van circa drie kilometer is hier te downloaden.

Groene Wissel (10 km)

Oranjepark
Foto: Angeline Dobber Fotografie

De Groene Wisselroute voert langs ‘oude en groene’ stadsdelen. Beginnend bij het station kom je langs de Grift, het Prinsen- en Verzetsstrijderspark en via Paleis Het Loo langs onder meer het Beekpark en Oranjepark. De routebeschrijving vind je hier.

Apeldoorn Toen & Nu

krommenhoek
De Krommenhoek. foto CODA Beeldbank

Zin in een zondagse wandeling? Iedere tweede zondag van de maand organiseert CODA de wandeling Apeldoorn Toen & Nu. Een gids vertelt je alles over de bijzondere panden van Apeldoorn en achteraf kun je in het CODA-café opwarmen onder het genot van een drankje. De ontvangst is om 13.30 uur en deelname kost 9 euro.

CODA bibliotheken

nu open10:00 - 17:30

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Bekijk meer:bibliotheken

Sprengenroute Orderbos (9 km)

sprengenroute

De Sprengenroute Orderbos gaat aan de zuidwestkant Apeldoorn uit om na 9 km te eindigen bij Ugchelen. Je wandelt onder meer langs de gegraven spreng de Orderbeek door het Orderbosch en het Willemsbosch. De route is een route van Apeldoorn Te Voet

De centrumwandeling van het Apeldoorns Gidsen Collectief

Apeldoornse gevelquiz
Foto: indebuurt.nl

Je moet nog even geduld hebben – maar van april tot en met oktober kun je iedere zondagmiddag een centrumwandeling lopen met een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief.

Apeldoorns Gidsen Collectief entertainment

Op aanvraag

, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶