Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geniet even mee: 1700 fantastische foto’s van Apeldoorn toegevoegd aan CODA Beeldbank!

Aangeboden door CODA 25 maart 2020

Voor veel Apeldoorners een feest der herkenning! De 1700 nieuwe foto’s in de Beeldbank van CODA Archief geven een uniek beeld van Apeldoorn in de jaren 1967-1977.

Heb jij een bijzonder verhaal of een unieke foto uit deze periode? Deel het met Apeldoorn en laat je bericht en foto achter in de comments!

Rokkenspecialist Wortelboer, de molen van Klarenbeek, Café Bannik, Camping ’t Schinkel of Grossier van Asselt; komt het je bekend voor of wil je zien hoe Apeldoorn er in de jaren 60 en 70 uitzag? CODA heeft deze week maar liefst 1700 foto’s toegevoegd aan de CODA Beeldbank.

De Automarkt op het Marktplein (1970-1971). Foto: Gemeentewerken Apeldoorn
De wijkagent van Hoenderloo bij Café Restaurant Rust een Weinig (1970-1971). Foto: Gemeentewerken Apeldoorn
Markt, gezien vanuit het Raadhuis (1968). Foto: Gemeentewerken Landelijke Eigendommen
Van Beek Waschmachines, Nieuwstraat op de hoek met de Mariastraat (1973) Foto: Gemeentewerken Landelijke Eigendommen

Apeldoorn in de jaren 60 en 70

Het gaat om foto’s die de Apeldoornse Dienst Gemeentewerken maakte in de periode van 1967 tot en met 1977. Deze unieke foto’s geven een geweldig beeld van Apeldoorn en de omliggende dorpen zoals ze er vijftig jaar geleden uitzagen.

Voor mensen die zich het Apeldoorn uit die tijd herinneren zijn de foto’s waarschijnlijk een feest van herkenning. Wie toen nog niet geboren was of toen nog niet in Apeldoorn woonde zal zich verwonderen hoe sommige plekken zijn veranderd (en hoe sommige ook juist hetzelfde zijn gebleven…)

Van discotheek Tor tot Autorally Berg en Bos

Bekijk foto’s van onder meer Rokkenspecialist Wortelboer, Schoenenwinkel Vloon, Kinderwagenhuis Nanda, De Finatabank en Zorgcentrum De 4 dorpen. Ken je De molen van Klarenbeek, Drogisterij De Bruin, De Muziekhal, Café Bannink, Galerij Poema en Discotheek Tor nog?

Forellenkwekerij de Zwaanspreng, de forellenvijver (1970-1971). Foto: Gemeentewerken Apeldoorn
De Muziekhal op de hoek van de Korenstraat met daarnaast Café H. Bos (1973). Foto: Gemeentewerken Apeldoorn
Korenstraat in de richting van de Hoofdstraat, vanaf de Nieuwstraat (1978). Foto: Gemeentewerken Apeldoorn
Galerij Poema op de Van Kinsbergenstraat (1968-1971). Foto: Gemeentewerken Apeldoorn

Wie is er ooit op de Automarkt op het Marktplein geweest? Ook foto’s van Autohandel Riviëra, Forellenvijver De Zwaanspreng, Firma Israëls Meubelen en Woningtextiel, Van Beek Wasautomaten, Houthandel Wijma, Camping ’t Schinkel, Henk Staal Rijwielen en Bromfietsen, Grossier Van Asselt, Café Restaurant Rust een Weinig, Smederij Oosterwijk, Autorally Berg en Bos en Doe-het-zelf winkel ABC zijn aan het archief toegevoegd.

Klik hier om door de CODA Beeldbank te bladeren.

Cultuur beleven tijdens corona

Na de tijdelijke sluiting van veel plekken waar inspiratie centraal staat, slaan Nederlanders de handen ineen om toch cultuur, literatuur en historie te kunnen beleven.

Online ontstaan namelijk de mooiste, ontroerende initiatieven met creatieve en verrassende content. CODA mag met trots onderdeel zijn van een sector waarin collega-instituten op allerlei mogelijke manieren blijven inspireren.

Komende weken deelt CODA virtueel wat helaas even niet fysiek ontdekt kan worden, waaronder verhalen over het Apeldoorn van vroeger, e-booktips en to-do-tips voor thuis. Lees hier meer!Deze bijdrage wordt je aangeboden door CODA. Meer over CODA ontdekken?

CODA

bibliotheken

Gesloten11:00 - 17:00

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Bekijk meer:bibliotheken

adv.