Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fietsroute Stad en Natuur brengt je naar de mooiste herfstlocaties rondom Apeldoorn

Aangeboden door uitinapeldoorn 13 november 2019

Zon, prachtige herfstkleuren en kilometers fietspad om te (her)ontdekken: fietsroute Stad en Natuur brengt je langs de mooiste plekken in en om Apeldoorn die juist nu een bezoek meer dan waard zijn. Vier redenen om zo snel mogelijk op je fiets te springen:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Herfstkleuren

Fietsroute Stad en Natuur herfst

Geef toe, de Veluwe is toch op z’n mooist als alle bomen en struiken in vuur en vlam lijken te staan? Blauwe lucht, feloranje grassen, rode en gele bladeren zover het oog reikt. Fietsroute Stad en Natuur laat de stad al snel achter zich en leidt je langs de mooiste stukken Veluwe in de buurt van Apeldoorn.

Het stralende middelpunt? Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Maar ook de route naar het park toe is nu adembenemend mooi. En wat dacht je van de Hoog Buurlose Heide? Met zijn idyllische akkers, schaapskooien en beukenlanen zeker een stop waard!

Rust!

Fietsroute Stad en Natuur herfst

Laat de Sinterklaasintocht, kerstrecepten, gourmetplannen en al die werkborrels even voor wat ze zijn. Warme jas aan, handschoenen mee en spring op je fiets om een paar uur aan alle feestdagengekte te ontsnappen. Het is namelijk lastig stressen als je tussen de paddenstoelen, kastanjes en burlende herten door het bos fietst!

Wild spotten

Foto's: indebuurt.nl

De Veluwe is de huiskamer van wilde zwijnen, reeën, edelherten, vossen, uilen en zeldzame roofvogels. En wil je wild spotten, dan is de herfst het uitgelezen moment! Onderweg laat de route je stoppen bij wildkijkscherm Ringakker, maar houd ook op natuurgebied Schenkenshul, in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en op de Hoog Buurlose Heide je ogen goed open. Wie weet wat je met een beetje geduld ziet!

Zeker weten dat je dieren spot deze herfst? Vanuit de twee schaapskooien in Hoog Buurlo vertrekt regelmatig een herder met zijn kudde Veluwse heideschapen richting de heide.

Warme chocolademelk en lunch

Foto's: indebuurt.nl

Geen betere beloning na een herfstige fietstocht dan een warme chocolademelk met slagroom en een uitgebreide lunch! Voor de liefhebber is er meer dan genoeg keuze onderweg. Stop bijvoorbeeld voor een soepje bij Parc Spelderholt. In het sfeervolle restaurant De Boskantine van Veluwecentrum Staatsbosbeheer warm je op met een kop thee en een broodje. Of fiets door naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe om in het nieuwe Park Paviljoen een uitgebreide lunch te bestellen.

Rijd je Apeldoorn weer binnen, dan lonken de gezellige café’s in de Marktstraat, het Raadhuisplein en het Leienplein om een welverdiende borrelplank te bestellen. Eindig na een museumbezoekje met een stuk taart in het nieuwe CODA-café!

Fietsroute gratis downloaden

Foto: Nationaal Park de Hoge Veluwe

De fietsroute Stad & Natuur is gratis verkrijgbaar bij de Toeristische Informatie Punten in Apeldoorn (CODA en Statie), Beekbergen, Hoenderloo en Loenen of te downloaden via uitinapeldoorn.nl/stad-natuur-fietsroute.

Lees ook: 

Fietsroute stad en natuur

Wij fietsten de nieuwe fietsroute Stad en Natuur en dit is wat we allemaal tegenkwamen

Als je de heide achter je laat en plots een zandvlakte voor je ziet, om vervolgens in de verte een s...
fietsroute Stad & Natuur

Nieuwe fietsroute Stad & Natuur: in 15 kilometer naar de Veluwe ♥

Wist je dat je met een klein uurtje fietsen vanaf Apeldoorn midden in het machtig mooie Nationaal Pa...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door uitinapeldoorn. Meer over uitinapeldoorn ontdekken?

uitinapeldoorn gemeentediensten

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Bekijk meer:gemeentediensten
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.