Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is wat wij op het Caterplein willen zien

Door Natalie Polman 13 juli 2018

‘Het Caterplein moet veranderen‘, aldus adviesbureau Seinpost. Er moet doordeweeks overdag ‘voldoende’ te ‘beleven’ zijn en het aantal kroegjes moet eigenlijk omlaag en panden samengevoegd, ‘want cafés met een groter oppervlak hebben meer overlevingskans’. Aldus Seinpost. Wij hebben ook een paar ideeën.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Een grote spectaculaire fontein als blikvanger op het plein

caterplein

Het kan ook op de Brink in Deventer, dus waarom niet op het Caterplein in Apeldoorn? Stel je voor, een kletterende fontein met mooi beeldhouwwerk, van die kitscherige vissen of leeuwen of adelaars of engeltjes. De tafels en stoelen van de horecazaken kunnen er mooi omheen en staren maar, naar het stromende en spuitende water.

Palmbomen

caterplein

Leuk die bomen met die bankjes erom, maar zet er een paar palmbomen neer en het is het hele jaar zomer! Hoef je ook niet meer naar een tropisch oord voor een vakantiegevoel.

Een echte discotheek

Leegstaande panden Apeldoorn
Foto: indebuurt.nl

Bars als De Babbel, Confetti en De Zaak puilen soms uit, zo druk. Hartstikke fijn natuurlijk, een volle tent, maar de ruimte om daadwerkelijk te dánsen ontbreekt soms. Wat zou het fijn zijn als er weer een echte discotheek komt à la Plaza di Christo, maar dan natuurlijk vertaald naar 2018.

Röntgenmuseum

professor

De Professor is natuurlijk hartstikke leuk, maar naar welke professor is het café eigenlijk vernoemd? Precies, professor Wilhelm Conrad Röntgen, die als kind in dit huis woonde. Een perfecte plek voor een Röntgen museum. De glazen uitbouw kun je daarvoor afbreken, maar kan net zo goed dienen als museumshop.

Hippe club met rooftopbar

laser sensation

Misschien had je het al gehoord, de Laser Sensation staat te koop. Wij dromen even hardop en zien dat hier voldoende ruimte is voor een grote club met op de verschillende etages verschillende ‘sub-clubs’, dus voor elk persoon en stemming weer een ander thema, zowel qua muziek als aankleding. En bovenop het dak, als een kers op de slagroom, een hippe rooftopbar, met palmbomen en met uitzicht over een groot deel van de binnenstad.

Of… maak plek voor een gave foodhall (met niet al te hoge prijzen) of een botanische tuin (hiervoor is wel wat sloopwerk vereist) of een…?  

Ondergrondse urinoir(s) voor vrouwen

urilift apeldoorn
foto Urilift BV

Niet alleen mannen, ook vrouwen moeten weleens heel nodig plassen. O ja?! Ja. Dus hop, kom maar door met die ondergrondse urinoirs voor vrouwen! Het nota bene Apeldoornse bedrijf Urilift, die uitvinder is van de ondergrondse plaszuilen, heeft er al wel één geïnstalleerd in Amsterdam, tijd voor ons!

Terug naar toen

caterplein
Tussen 1950 en 1960. foto CODA Beeldbank

Nu denken we even heel wild – wat we ook kunnen doen, is de situatie terugbrengen naar járen geleden, toen er nog een bakker en diverse andere winkels op het ‘plein’ te vinden waren.

Tja, inderdaad, van het Caterplein was nog geen sprake. Het was een samenkomst van de Hoofdstraat, Nieuwstraat en Badhuisweg, een kruising waar ook nog gewoon auto’s reden.

Misschien is dát ook niet helemaal wat we willen. Maar: misschien is de komst van een goed grand café en meerdere winkels (zoals Versnel Hifi eigenlijk de enige is in dit gebied), wèl een aangename aanvulling op wat er nu op het plein zit.

En jullie?

Wij zijn heel benieuwd naar jullie mening over het Caterplein. Waar ga je wel of juist niet graag heen en waarom? Wat mist het plein nog? Heb je briljante ideeën? Laat het ons weten!

caterplein

Terugblik: ons geliefde Caterplein tussen 1910 en 2005

Het Caterplein is de plek waar vele Apeldoorners regelmatig hapjes en drankjes nuttigen en dansjes m...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.